TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Socialismul, această amăgire!
Vezi
galerie

Socialismul, această amăgire!

de Robert Lawson, Benjamin Powell

Id: #425197

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Doi economiști la un pahar prin lumea neliberă
 

Descriere produs

Socialismul, această amăgire! Doi economiști la un pahar prin lumea neliberă / Socialism Sucks: Two Economists Drink Their Way Through the Unfree World de Robert Lawson și Benjamin Powell este, probabil, singura carte pe care o vei citi cu plăcere despre socialism. Asta pentru că socialismul – definit ca un sistem economic și politic bazat pe dominația proprietății statului în economie și pe conducerea centralizată în toate domeniile de activitate – este prezentat într-un mod foarte relaxat și chiar amuzant pe alocuri. Cartea de față nu reprezintă așadar o teoretizare fadă a socialismului, ci o prezentare obiectivă a consecințelor economice și sociale pe care socialismul le-a avut în țări precum: Coreea de Nord, Venezuela, Cuba, China, Rusia, Ucraina și Georgia.


Pornind de la premisa că înțelegerea principiilor economice îi permite „omului obișnuit să domine culmile geniului”, și că, fără aceste principii, omul „nu este decât un idiot care trăncănește”, Lawson și Powell ne invită într-un tur al țărilor socialiste, pentru a ne oferi o imagine cât se poate de obiectivă a lumii nelibere. În felul acesta, cei doi autori speră să îi mai tempereze pe tinerii americani, din ce în ce mai numeroși în ultima vreme, care se închină plini de respect la steagul socialismului, dând dovadă astfel de o atitudine periculos de ignorantă cu privire la socialism, la cum funcționează el și la istoria lui. În ceea ce privește numărul în creștere al simpatizanților comuniștilor, un sondaj efectuat de Harvard în 2016 este destul de relevant, acesta arătând că o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani susțin socialismul.

 

Motivele pentru care sistemul socialist nu este nici pe departe unul demn de laudă variază cât se poate de mult de la o țară la alta și le vom descoperi unul câte unul de-a lungul acestei călătorii inedite prin țările nelibere. Dar, după cum te aștepți probabil, în mare parte, poveștile referitoare la aceste țări sunt despre înfometare, sărăcie și tiranie politică, prin urmare, este cât se poate de firesc să te întrebi: „Cum este posibil ca atât de mulți americani, în special mileniali, să vadă socialismul într-o lumină atât de favorabilă?”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Lawson, Benjamin Powell

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-913-951-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

Teme: comunism, umor

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Doi economiști americani, susținători înfocați ai pieței economice libere călătoresc prin statele cu regimuri politice dictatoriale de stânga, sau cu economii de piață socialiste disfuncționale, pentr......“

citește mai mult
Robert Lawson
Robert Lawson
Autor

Robert Lawson (1892—1957) a ilustrat 40 de cărți scrise de alți autori, iar 17 l...

vezi autor
Benjamin Powell
Benjamin Powell
Autor

Benjamin Powell este director executiv al Free Market Institute și profesor de e...

vezi autor