TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe când creștinii erau evrei
Vezi
galerie

Pe când creștinii erau evrei

de Paula Fredriksen

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #429913

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Prima generație
 

Descriere produs

Ce s-a petrecut cu ucenicii lui Isus după execuție? Care a fost destinul acelei comunități învăluite în mister și asupra căreia planează încă atâtea controverse? Ce erau ei, o sectă iudaică, sau adepții unei noi religii? Au crezut cu adevărat că Isus a înviat?

 

Valorificând critic studiile și cercetările mai vechi și mai noi, Paula Fredriksen ne invită într-o călătorie tulburătoare, reconstituind cu erudiție, cu talent și cu realism viața și credințele primei comunități a discipolilor lui Isus din Nazaret, dând răspunsuri lucide și uneori neașteptate întrebărilor de mai sus – și nu numai – pe temeiul izvoarelor istorice și arheologice. O carte esențială pentru oricine dorește să înțeleagă nașterea creștinismului în contextul iudeo-păgân al vremii.



Alte titluri pentru Dionisie ConstantinPîrvuloiu (traducator):
Epoca întunecării (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Paula Fredriksen

Traducător: Dionisie Constantin Pîrvuloiu

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 978-973-50-7857-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism, Dumnezeu, Cultură

 

Opinii editoriale

„O carte provocatoare și admirabil de lucidă, care îl va face pe cititor să-şi reconsidere prejudecățile şi să-şi regândească ideile.”

BART D. EHRMAN

„O relatare succintă a celei mai vechi etape a ceea ce mai târziu se va numi creştinism. O carte care provoacă gândirea şi o intrigă. Fredriksen scrie întotdeauna cu o vervă care readuce la viață epoci apuse.”

„Înfățișând cultura profund iudaică a primei comunități a discipolilor lui Isus, cartea de față merită o cât mai largă audiență și are potențialul de a stimula dialogul dintre evrei şi creștini. De aceea o recomand tuturor, mai ales facultăților de teologie, seminariilor și Bisericilor.”

MICHAEL W. DUGGAN, Catholic Biblical Quarterly