TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultimele zile în Berlin 978-606-088-340-1
Vezi
galerie

Ultimele zile în Berlin

Titlu apărut în colecția Corint Fiction la Corint

Id: #431118

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dragoste, luptă și supraviețuire în vreme de război! Ultimele zile în Berlin este o ficțiune istorică emoționantă și intimă care amintește de opera literară clasică Doctor Jivago de Boris Pasternak.

 

Roman finalist al premiului Planeta

 

Când Iuri Santacruz asistă la numirea lui Adolf Hitler în funcția de cancelar, nu-și poate imagina cât de mult are să se schimbe viața lui în Berlin.

 

Cunoscuse orașul cu ani în urmă, pe când era doar un băiețandru, după ce fugise din Sankt Petersburg, împreună cu o parte din familia sa. Revoluția bolșevică le răpise totul. Iuri își pierduse mama și fratele mai mic, cărora autoritățile ruse nu le-au permis să părăsească țara.

 

Reîntors la Berlin ca diplomat la Ambasada Spaniei, Iuri îi ia apărarea unui tânăr comunist agresat în plină stradă de un grup din înfricoșătoarele Cămăși Brune. Și tot în ziua aceea o cunoaște pe Claudia, marea lui iubire. Viața lui ia o întorsătură neașteptată, iar ceea ce până atunci fusese prioritatea lui cea mai mare, căutarea mamei și a fratelui său, este înlocuită cu alta mai urgentă în acele vremuri de restriște: să rămână în viață.

 

Ultimele zile în Berlin este o ficțiune istorică emoționantă și intimă care amintește de opera literară clasică Doctor Jivago de Boris Pasternak.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-088-340-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 704

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: Al Doilea Război Mondial, iubire, moarte, pericol, supraviețuire, familie

 

Opinii editoriale

„Sunt povești cotidiene dintr-o perioadă tulbure, devastatoare, dar fundamentală pentru istoria Europei din secolul trecut, cu un triunghi amoros, o prietenie clădită în condiții teribile, cu uneltiri și urmăriri, ce-l vor ține pe cititor captiv în acest roman.”

Paloma Sánchez-Garnica

„O relatare istorică marcată de ascensiunea dictaturilor, în care iubirea și speranța sunt mai puternice decât ura și furia.”

Ana Bellón

„Paloma Sánchez-Garnica te atrage într-o ficțiune istorică a cărei acțiune se desfășoară în Europa tulburată și zguduită din temelii de Al Doilea Război Mondial. Romanul își propune să evidențieze importanța de a-ți trăi viața așa cum ți-o dorești, învățând din greșelile trecutului, ca să nu le mai repeți. O călătorie în timp ce oferă un sâmbure de speranță pentru a depăși orice obstacol și a lupta pentru libertate.”

Ana Bellón