TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O propunere de corpo-etica feministă: masculinități și filosofia diferenței sexuale TA-OVA-OPDCFM-17-N-001
O propunere de corpo-etica feministă: masculinități și filosofia diferenței sexuale
Vezi
galerie

O propunere de corpo-etica feministă: masculinități și filosofia diferenței sexuale

de Ovidiu Anemțoaicei

Id: #253037

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Demersul lui Ovidiu Anemtoaicei merită respect și o reflecție aprofundată. În loc de a face din diferență între femei și bărbati un motiv de dezbateri inutile și de simple aserțiuni sociologice, el incearcă să elucideze problematică identitătii sexuate masculine și a modului în care această poate să se localizeze în relație cu identitatea sexuată feminină și cu aspectul său matern. Astfel, el oferă o contribuție valoroasă la dezvoltarea nu doar a identitătii bărbatului, ci și a relațiilor între bărbati și femei la nivel individual și colectiv.



Luce IRIGARAY

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ovidiu Anemțoaicei

Data apariției: decembrie 2017

ISBN: 978-606-664-853-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

Dacă ai vrut să înțelegi vreodată de ce atingerea a două labii este un sex antimasculinist, aici găsesti un manual erotic și etic care te va tulbură. Ce face cartea? O dată, vei fi invadat/ă de o imensă fidelitate fată de corpul matern, care va fi intrupată în construcția unei bărbătii antidominatoare și egalizante. În al doilea rând, vei fi martorul unei munci intelectuale fascinante, care va trasă o genealogie a întâlnirilor teoretice contemporane între diverși teoreticieni feminiști, queer și ai genului.

Bogdan POPA

Era nevoie de o astfel de carte în România, pentru că aproape nimeni n-a avut curajul și răbdarea aprofundării unei astfel de teme, în special din punct de vedere filosofic.

Nona RAPOTAN