TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal. Partea generală 9786063910036
Vezi
galerie

Drept penal. Partea generală

de Norel Neagu

Titlu apărut în colecția II. Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #422426

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Redactată în stilul unui breviar juridic, lucrarea tratează în mod sintetic problemele cuprinse în programa universitară a cursului de Drept penal, Partea generală, aferent primului semestru al anului II de facultate.

 

Lucrarea este sistematizată pentru expunerea a 14 cursuri, primele trei fiind consacrate aspectelor generale ale dogmaticii juridice penale (noțiunea de drept penal, știința dreptului penal, ilicitul penal și caracteristicile acestuia, normele juridice penale și raportul juridic penal, izvoarele dreptului penal și principiile generale ale acestuia) pentru ca în continuare să prezinte problemele privind aplicarea legii penale în spațiu și timp, instituția infracțiunii, a unității și a pluralității de infracțiuni.

 

Expunerea sintetică a problemelor ușurează asimilarea de către studenți a cunoștințelor necesare studiului dreptului penal. Lucrarea are un pronunțat caracter aplicativ, practic, prin trimiterile actualizate la jurisprudența Curții Constituționale, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, precum și la cea a Curții Europene a Drepturilor Omului, integrând, astfel, cunoștințele teoretice cu aplicarea lor în practică. Finalul lucrării cuprinde o enunțare sintetică a subiectelor de examen și o bibliografie minimală, necesară aprofundării studiului dreptului penal.

 

Lucrarea se recomandă, astfel, ca un instrument indispensabil pentru pregătirea studenților și masteranzilor în vederea examenelor, dar, în egală măsură, și practicienilor dreptului pentru căutarea rapidă a problemelor de practică judiciară ivite în aplicarea dispozițiilor Codului penal, Partea generală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Norel Neagu

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786063910036

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 826

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic