TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele
Vrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele
Vezi
galerie

Vrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele

de Mona Chollet

Id: #429129

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La câteva secole după infamele vânători de vrăjitoare din Europa și Statele Unite, vrăjitoarele continuă să fascineze: ca personaje negative în basme, ca protectoare ale cultelor păgâne și ca simboluri ale feminismului. Vrăjitoarele sunt deopotrivă victime și rebele. Dar cine sunt femeile care au fost acuzate și adesea ucise pentru vrăjitorie? Ce tip de femei au fost cenzurate, eliminate și reprimate timp de sute de ani?

 

Mona Chollet vorbește despre trei categorii de femei care au fost acuzate de vrăjitorie și persecutate: femeia independentă, femeia fără copii și femeia ajunsă la maturitate. Examinând societatea modernă, Chollet argumentează că aceste femei continuă să fie hărțuite și blamate, confirmând că persecuția vrăjitoarelor nu marchează un moment istoric izolat, ci confirmă misoginia aparent nesfârșită a societății ce pedepsește femeile pentru gândurile și acțiunile lor.

 

Solid argumentată, Vrăjitoare își propune să unifice imaginea mitică a vrăjitoarelor cu cea a femeilor din zilele noastre care caută să-și trăiască viețile în propriii lor termeni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mona Chollet

Data apariției: aprilie 2023

Titlu original: Sorcières

ISBN: 978-606-9003-72-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: conflict, feminism, toleranță, vrăjitoare

 

Opinii editoriale

„O examinare discursivă care invită la regândire, realizată de o voce elocventă a feminismului francofon... În Franța de astăzi, Chollet a apărut ca o revoluționară calmă, împotrivindu-se clișeelor și patriarhatului care le modelează... În Vrăjitoare demonstrează că decizia de a merge împotriva curentului – mai ales prin faptul că nu are copii – devine inevitabil un act politic, chiar un act de rezistență.”

Rachel Donadio, The New York Times Book Review

„Într-adevăr, această carte te va face să te înfurii pe forța statornică a misoginiei, dar, totodată, te va face să strigi: «Trăiască vrăjitoarele!», iar asta o face musai de citit.”

NPR
Mona Chollet
Mona Chollet
Autor

Mona Chollet scrie pentru Le Monde diplomatique și este autoarea cărților Beauté...

vezi autor