TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ăsta-s eu, Victor Rebngiuc 978-606-081-202-9
Ăsta-s eu, Victor Rebngiuc
Vezi
galerie

Ăsta-s eu, Victor Rebngiuc

Titlu apărut în colecția Vremea vedetelor la Vremea

Id: #433526

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
90 de ani
 

Descriere produs

Volumul adună peste 80 de mărtu­rii ale unor personalități care surprind frânturi emoționante din cariera și viața artistului. S-au păstrat texte în care mari regizori, Vlad Mugur, Radu Penciulescu, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Valeriu Moisescu, Stere Gulea, Andrei Șerban, Cătălina Buzoianu, Alexandru Dabija și Yuriy Kordonskiy, vorbesc despre spec­tacolele pe care le-au realizat împreună cu actorul. Paginile despre fami­lia actorului, cu declarații semnate de soția Mariana Mihuț și fiul Tudor Rebengiuc, constituie unul dintre cele mai consistente capitole ale cărții.

 

Interviul cu Victor Rebengiuc a fost adus la zi în ultimul capitol al acestui volum, intitulat Am 67 de ani de profesie, dar nu pot spune că știu cum se face. În ediția de la Editura Vremea, criticul de teatru Alina Epîngeac, regizorul Laurențiu Damian, jurnalista Sanda Vișan și criticul de film Ionuț Mareș au conturat ipostaze noi ale actorului, trecând în revistă rolurile realizate de acesta în teatru și film în ultimii 15 ani. Partea finală a cărții a fost completată, în ediția din 2023, cu cele mai recente spectacole și filme în care a jucat Victor Rebengiuc.

 

În anul I am dat peste o carte, Viața mea în artă de Stanislavski, în care am citit o frază care m-a marcat profund. «Să iubești arta din tine și nu pe tine în artă.» Mi se pare un lucru esențial pentru cariera actoricească. În momentul în care începi să te iubești pe tine ca actor și uiți personajul pe care-l ai de jucat, se cam termină cariera ta. Recomand oricui vrea să se apuce de profesia de actor să citească această carte, pentru că îi dă niște direcții foarte clare, cu adevărat importante. Totul ține de modestie și de conștientizarea faptului că artistul nu e un Dumnezeu. Artistul creează, dar nu trebuie să uite nici o clipă cine-i de fapt creatorul.

Victor Rebengiuc                                                                                                                        

 

extinde
 

Detalii produs

Ediţie îngrijită de: Simona Chițan, Mihaela Michailov

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-081-202-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 410

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vremea

Teme: curiozitate, emoții