TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Țesătoarea. Opera instrumentală 978-606-9028-71-1
Țesătoarea. Opera instrumentală
Vezi
galerie

Țesătoarea. Opera instrumentală

de Medeea Iancu

Titlu apărut în colecția Scrieri experimentale la Fractalia

Id: #430273

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„În fața acestei cărți, orice obiecție adusă feminismului în estetic, și invers, se usucă și pică, pentru că ne aflăm în fața unui magnum opus al literaturii feministe. O capodoperă feministă este și o critică a culturii. O capodoperă feministă este și o critică a epistemei privirii. O capodoperă feministă este și o autobiografie. O capodoperă feministă este și Țesătoarea care țese, și tot țese. Medeea Iancu este arhitecta unei estetici care îți taie răsuflarea pe moment, dar care se asigură că mai apoi privirea ta nu va mai cunoaște sinoptoforul. Medeea Iancu este autoarea unghiului de fugă al literaturii autohtone.” (Alexandru Adam)


„Compusă sub forma unei simfonii poetice ample, cartea Medeei Iancu reprezintă una dintre cele mai complexe sinteze (muzicale) ale literaturii feministe contemporane, arătând limpede traseul parcurs de lirica eliberatoare specifică spațiului nostru estic. Limbajul periferiei, prins între categoriile universale occidentale și nevoia de a scăpa acelor discursuri formatoare care îl controlează, încearcă să dezvăluie subiectivitățile politice problematice pe care le generează în lipsa unei reflecții critice adecvate. Dezvrăjirea pe care ne-o propune Țesătoarea, operă sonoră și colectivă în același timp, devine un moment important prin care nume generice, precum: femeia sau bărbatul universal, sunt destrămate, în fața noastră rețesându-se noi posibilități și forme de a viețui. O scriitură performativă, permanent deschisă și în producere.” (Iulia Militaru)


„O carte ca un curcubeu arcuit peste grădina cu frunzișuri încă umede: aceeași bucurie, aceeași profundă conexiune senzorială vă va surprinde când o citiți. Ascultați cu încredere acest zumzet care crește în intensitate, cu fiecare pagină. Este sunetul unei lupte devenite cântec. Țesătoarea, minunata carte a Medeei Iancu, vibrează de la un capăt la altul împreună cu cel de-al patrulea val feminist: aici, temele și abordările politice care păreau separate pentru totdeauna își regăsesc unitatea, se armonizează și creează împreună o mișcare teribilă. Scriind în acorduri queer-feministe și împotriva tuturor asupririlor, scoțând la lumină nenumărate și foarte diverse aspecte ale vieții într-o societate care împinge violent spre margini toate corpurile neconforme, Medeea Iancu descrie orizontul eliberării, în toate culorile sale.” (Laura Sandu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Medeea Iancu

Data apariției: mai 2023

ISBN: 978-606-9028-71-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Fractalia

Teme: societate, Cultură, feminism

Medeea Iancu
Medeea Iancu
Autor

Medeea Iancu este poetă și regizoare. A debutat editorial cu volumul divina trag...

vezi autor