TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Geostrategia
Vezi
galerie

Id: #419053

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Geostrategia lui Silviu Neguț și Marius-Cristian Neacșu este un ghid politic și strategic despre cum arată lumea internațională de astăzi și despre cum trebuie să ne pregătim pentru ziua de mâine. În spiritul celor scrise aici și în oricare dintre sensuri, Geostrategia este indispensabilă.”conf. univ. dr. Ionel Nicu Sava, Universitatea din București

extinde
 

Detalii produs

Autor: Silviu Neguţ, Marius-Cristian Neacșu

Prefaţator: Ionel N. Sava

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9789737288547

Copertă: Paperback

Număr pagini: 688

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Teme: societate

Editura: Meteor Press

 

Opinii editoriale

Geostrategia este o descriere surprinzător de detaliată a lumii în care trăim și, în același timp, un precis și inspirat cod de recomandări despre cum să acționăm ca societate. (...) Utilitatea acestei lucrări este atât de largă încât politicieni, strategi militari și civili, diplomați, profesori și studenți, jurnaliști și public informat nu pot face abstracție de ea. (...) 
Prin lucrarea de față, Silviu Neguț și Marius-Cristian Neacșu se încadrează în curentul noului realism. Este, desigur, o coincidență că, în 2018, John Mearsheimer, probabil cel mai apreciat realist în viață, a enunțat principiile teoriei sale în Aula Magna A.S.E. București. (...)

Geostrategia lui Silviu Neguț și Marius-Cristian Neacșu este un ghid politic și strategic despre cum arată lumea internațională de astăzi și despre cum trebuie să ne pregătim pentru ziua de mâine. În spiritul celor scrise aici și în oricare dintre sensuri, Geostrategia este indispensabilă.

conf. univ. dr. Ionel Nicu Sava, Universitatea din București

În contextul incert al vremurilor prin care trece umanitatea datorită schimbărilor de esență în fenomenul război, dar și al apariției de noi rivalități geopolitice, nevoia unor noi concepte și termeni cu o încărcătură semantică aparte, cum este și cel al geostrategiei, a devenit presantă atât pentru mediul academic, cât și pentru cel al analizei de politică internațională. Din această perspectivă apariția acestei lucrări este mai mult decât necesară nu numai pentru cercetătorii specializați din lumea academică socio-umanistă, ci și pentru analiști și, nu în ultimul rând, pentru marele public. (...) 
Cartea oferă o viziune de ansamblu, dar și de mare originalitate asupra fundamentelor specifice geostrategiei într-o dualitate teoretică și analitică. (...)

Lucrarea Geostrategia constituie un instrument de lucru indispensabil oricărui specialist în domeniul relațiilor internaționale și al studiilor de securitate, consacrat sau în curs de formare, dar și studenților dintr-o gama largă de specializări socio-umane, precum și pentru publicul larg.

prof. univ. dr. Constantin Hlihor, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
Ionel N. Sava
Ionel N. Sava
Prefaţator

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferențiar al Universității din București și pr...

vezi autor