TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dependența de perfecțiune
Dependența de perfecțiune
Vezi
galerie

Dependența de perfecțiune

de Marion Woodman

Titlu apărut în colecția Jungiana la Herald

Id: #420543

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Mireasa încă nerăpită
 

Descriere produs

Dependența îmbracă multe chipuri: abuzul de substanțe, dependența de mâncare, de sex, obsesia pentru muncă etc. În mod obsesiv, mulți bărbați și femei caută un sens în mijlocul haosului, iar, în efortul lor, consumă tot mai multă energie vitală pentru împlinirea unui ideal iluzoriu, de neatins, inconștient: perfecțiunea.

 

Ei caută să facă tot, să fie tot, să fie perfecți ziua, iar noaptea cedează controlul, prea slabi pentru a se opune pornirilor interioare. Ce este această perfecțiune care, efectiv, ne ucide?

 

Prin studii de caz, vise și mituri, Marion Woodman – analist jungian și scriitoare de renume – explorează și explică într-o manieră originală și captivantă dedesubturile compulsiei. Ne face să înțelegem de ce pervertim nevoia de iubire și atracția către împlinirea spirituală într-o foame neostoită – de lucruri, de mâncare, de putere, de iluzii.

 

Centrat pe problematica tulburărilor de alimentație (anorexie, bulimie, mâncatul compulsiv) ca simptom al alienării pe care o trăim, Dependența de perfecțiune se dovedește a fi un studiu psihologic impresionant, revelator, vindecător!

 

În esență, sugerez că mulți dintre noi – bărbați și femei – suntem dependenți într-un fel sau altul, deoarece cultura noastră patriarhală pune accentul pe specializare și perfecțiune. Determinați să avem cele mai bune rezultate la școală, la serviciu, în relațiile noastre – în orice aspect al propriei vieți –, încercăm să ne transformăm în opere de artă. Lucrând atât de mult pentru a ne crea propria perfecțiune, uităm că suntem ființe umane. Pe de o parte, încercăm să fim zeița Atena, eficientă și disciplinată, iar pe de altă parte, suntem forțați să cădem pradă energiei reprimate a Meduzei.” - Marion Woodman

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marion Woodman

Traducător: Ines Simionescu

Data apariției: mai 2021

Titlu original: Addiction to Perfection: The Still Unravished Bride: A Psychological Study

ISBN: 9789731118864

Copertă: Paperback

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: identitate

Editura: Herald

Marion Woodman
Marion Woodman
Autor

Marion Jean Woodman (1928–2018) este cunoscută lumii întregi că autor al unor lu...

vezi autor