TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asasinul orb
Vezi
galerie

Asasinul orb

de Margaret Atwood

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #420950

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu Booker Prize


Dintr-o copilărie lipsită inițial de griji materiale, dar umbrită de tragedia mamei bolnave și de nefericirea viscerală a tatălui traumatizat de război, surorile Iris și Laura Chase pășesc neștiutoare în vârtejul amețitor al vieții care nu face compromisuri. Silită să se căsătorească pentru a susține financiar o afacere de familie sortită oricum colapsului, Iris, sora mai mare, acceptă în lumea ei și a Laurei schimbările care vin la pachet cu noul soț. Acest eveniment este catalizatorul unui șir nesfârșit de tristeți și ranchiune, mișcări greșite și hotărâri definitive.


Desfășurându-se pe fundalul social devastat de conflicte politice și militare al secolului XX, povestea din Asasinul orb se întrețese magistral pe trei planuri: planul prezent, în care Iris, ajunsă la o vârstă foarte înaintată și folosindu-se de un umor sec și o voce lipsită de sentimentalism, își parcurge istoria; trecutul rememorat, scindat necruțător în două de moartea timpurie a Laurei; și lumea imaginată de personajele din cartea scrisă de Laura înainte să moară. Numitorul comun al acestor trei cadre, deși sugerat de-a lungul cărții – uneori abia ghicit, alteori mai proeminent –, nu se conturează concret decât odată cu finalul memorabil, când devine evident că pentru a păstra un secret, oricât de monstruos ar fi el, este suficient să pretinzi că nu există.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret Atwood

Traducător: Lidia Grădinaru

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: The Blind Assassin

ISBN: 9786067107913

Copertă: Paperback

Număr pagini: 760

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: iubire, război, secret, trădare

 

Opinii editoriale

Un tur de forță.

Chicago Tribune

Genial... Exuberant... Atwood e o poetă, precum și inventatoarea unor lumi fantastice, și nici măcar o frază a prozei sale pătrunzătoare, faptice și totuși mistuitoare nu dă greș, îmbogățind un tablou de-a dreptul grandios.

John Updike, The New Yorker

O scriitoare formidabilă cu o operă formidabilă... E o plăcere desăvârșită s-o citești.

The Washington Post Book World

Captivantă, scrisă cu măiestrie… Dovada că Atwood e o povestitoare plină de virtuozitate.

The New York Times

Tulburătoare în intensitatea ei… O carte strălucită, presărată cu observații cu precizie de bisturiu și cu personaje extraordinare. Romanul acesta este scris cu atâta siguranță de sine, eleganță și inteligență incandescentă, încât își umbrește contemporanii.

The Atlanta Journal-Constitution
Margaret Atwood
Margaret Atwood
Autor

Margaret Atwood este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 35...

vezi autor