TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nașterea
Nașterea
Vezi
galerie

Nașterea

de Måns Wadensjö

Titlu apărut în colecția Nordica la Casa Cărţii de Ştiinţă

Id: #421785

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul scurt de aproximativ 80 de pagini este scris în două părți și descrie o poveste autentică, pornită din propria experiență a autorului, care a lucrat în schimburi de noapte ca asistent la o secție de maternitate.

„Este un documentar reflectant și, în același timp, o carte despre o zonă a vieții și a societății, care a fost mereu înconjurată atât de ideile puternice ale miturilor, cât și de învățăturile științelor. Ușor și cu mare atenție asupra activității într-o secție de maternitate și asupra relațiilor dintre cei care lucrează acolo, Måns Wadensjö descrie această lume mică precum un spațiu în interiorul marelui corp social. În centrul atenției nu este o naștere în sine, ci ceea ce se întâmplă zilnic în spital, fapt căruia i se atribuie un caracter metaforic și emblematic – toate acele evenimente de zi cu zi constituie cadrul unei porți de acces la viață. În Nașterea, Måns Wadensjö a demonstrat rolul dual al omului ca ființă încorporată în mitologie și istorie și ca dependent de știință și raționalitate.” Motivația juriului pentru Premiul Katapult



Alte titluri pentru AnaSuărășan (traducator):
Zile din istoria liniștii (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Måns Wadensjö

Traducător: Ana Suărășan

Data apariției: ianuarie 2022

ISBN: 9786061718955

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 126

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

 

Opinii editoriale

Romanul de debut al lui Måns Wadensjö vine cu ceva nou în domeniul literaturii, fără să exagereze sau să șocheze precum alte scrieri care par doar să încerce din răsputeri a fi originale. Nașterea păstrează simplitatea scrierii și a unei tematicii cotidiene, deschizând publicului românesc o portiță spre un nou univers care îmbină simplitatea cu imprevizibilul, separarea cu întâlnirea pentru prima dată, variațiunile între eu și tu, a aduce pe lume un copil și a-ți găsi propria persoană.

Ana Suărășan