TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumina frântă
Vezi
galerie

Lumina frântă

Id: #426525

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Lumina frântă. De ce pierde Occidentul lupta pentru democraţie
 

Descriere produs

De ce, după ce a reuşit să câştige Războiul Rece, Occidentul pare să-şi fi pierdut echilibrul politic? De ce pierde acum terenul în lupta pentru democraţie şi liberalism?


O carte de referinţă, semnată de doi eminenţi intelectuali, care investighează extraordinara istorie a ultimilor treizeci de ani şi ne transformă radical modul în care percepem şi înţelegem criza liberalismului.

La începutul anilor ’90, speranţele ca democraţia liberală să se extindă spre Est erau foarte ridicate. Cu toate acestea, transformările din ţările Europei de Est au dus la o repudiere amară a liberalismului însuşi, prezentă nu numai în flancul estic al continentului, dar chiar şi în inima Occidentului. Scena geopolitică părea pregătită pentru o transformare „à la Pygmalion”, dar a sfârşit prin a fi confruntată cu o versiune „à la Frankenstein”.

În acest sclipitor studiu de psihologie politică, Ivan Krastev şi Stephen Holmes demonstrează că presupusul sfârşit al istoriei s-a dovedit a fi de fapt începutul unei Epoci a Imitaţiei. Analizând istoria ultimilor treizeci de ani, ei demonstrează că forţa cea mai puternică din spatele valului de xenofobie populistă care a apărut în Europa de Est izvorăşte din resentimentele la adresa imperativului post-1989 ca aceste ţări să se occidentalizeze.

extinde
 

Detalii produs

Editor: Luana Chiriţă

Traducător: Magdalena Ciubăncan

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: The Light that Failed: A Reckoning

ISBN: 978-973-711-629-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 326

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro

Teme: Democrație, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„O carte sclipitoare, inedită, despre criza liberalismului modern. O lectură obligatorie pentru a înţelege nemulţumirile epocii prezente.”

The Financial Times

„Inteligentă, incisivă şi tulburătoare: o analiză memorabilă a motivelor pentru care lumina liberalismului s-a frânt în Europa de Est şi de ce resentimentele faţă de ideea imitării Occidentului au alimentat furia revoltei populiste.”

MICHAEL IGNATIEFF