TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cireşe amare HU-LIN-CIREEA-19-N-001
Vezi
galerie

Cireşe amare

de Liliana Nechita

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #261268

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Mulţi dintre cei plecaţi nu povestesc mai nimic din suferinţele lor: dorul nu se poate povesti, iar lacrima se tace. Am dat glas adevărului, în numele tuturor.


Am trecut prin emoţii foarte mari la lansările pe care le-am făcut aici, în Italia, traducerii în limba italiană a Cireşelor amare... M-am temut că ei, italienii, se vor supăra, că se vor simţi răniţi de adevărurile pe care le-am spus despre ei în carte. Dar am întâlnit oameni care s-au ruşinat şi care, plecând capul în pământ, mi-au spus că habar n-au avut câte au îndurat emigranţii din pricina unora dintre ei, italienii adică. 


Cineva, italiancă, mi-a cerut să-i scriu lângă autograf «Nu pleca!» – cu siguranţă luase traducerea s-o dea cadou cuiva drag, încercând să-i împiedice plecarea. O chinezoaică stabilită în Italia mi-a mulţumit că am scris cartea şi mi-a mărturisit că şi ei se recunosc în ea... Toţi emigranţii lumii oftează la fel. Toţi speră că se vor întoarce într-o zi...


Apoi, au fost două femei din Sardinia, tot italience, care m-au îmbrăţişat în plină stradă! Copiii uneia, fraţii celeilalte sunt şi ei plecaţi aiurea, în Anglia şi în Germania. Nu mai eram din tabere diferite, eram mame şi surori, atât!”

Liliana Nechita

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liliana Nechita

Prefaţator: Mihaela Cârlan

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-973-50-6400-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: depresie

Liliana Nechita
Liliana Nechita
Autor

Liliana Nechita (Angheluţă) s-a născut în 1968 şi lucrează de opt ani în Italia....

vezi autor