TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ocolul Pământului în 80 de zile / Around the World in Eighty Days (ediție bilingvă) 978-630-307-016-2
Vezi
galerie

Ocolul Pământului în 80 de zile / Around the World in Eighty Days (ediție bilingvă)

de Jules Verne

Titlu apărut în colecția Pagini celebre la Neverland

Id: #435496

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ocolul Pământului în 80 de zile (Around the World in Eighty Days) este un roman clasic de aventuri, publicat pentru prima dată sub formă de serial în Le Temps, între 6 noiembrie și 22 decembrie 1872, și în volum în 1873. În această poveste, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii săi din Reform Club că poate să facă ocolul pământului în 80 de zile. Călătoria se bazează pe revoluționarea transporturilor, eveniment care marchează secolul al XIX-lea, și începutul revoluției industriale. Apariția noilor modalități de transport (calea ferată, vaporul cu aburi) și deschiderea canalului Suez în 1869 au scurtat distanțele, prin intermediul timpului necesar parcugerii lor.

 

Povestea începe la Londra, la 2 octombrie 1872. Phileas Fogg este un gentleman necăsătorit, care locuiește în Savile Row din Burlington Gardens. În ciuda averii sale, domnul Fogg trăiește o viață modestă, având obiceiuri respectate cu o precizie matematică. Dacă ar fi reușit ocolul pământului în 80 de zile, ar fi avut un câștig de două mii de lire, dar, pe de altă parte, dacă ar fi pierdut, ajungea să datoreze această sumă. Însoțit de Passepartout, el pleacă cu trenul din Londra la 8:45 PM, pe 2 octombrie 1872, întoarcerea la Reform Club fiind stabilită pentru 21 decembrie 1872.

 

Romanul Ocolul Pământului în 80 de zile a fost scris într-o perioadă grea, atât pentru Franța, cât și pentru Jules Verne. Era în timpul războiului franco-prusac (1870-1871), perioadă în care acesta a fost înrolat în Paza de Coastă, avea dificultăți financiare (nu îi fuseseră plătite drepturile de autor pentru lucrări anterioare), iar tatăl său murise de curând. Cu toate acestea, Verne a fost încântat de activitatea sa la noua carte, ideea venindu-i într-o cafenea din Paris, în timp ce citea un ziar.

 

Inovațiile tehnologice din secolul al XIX-lea au făcut posibil ocolul globului rapid și mai ușor. În special terminarea primei rute feroviare transcontinentale din Statele Unite (1869), legătura de cale ferată de pe teritoriul indian (1870) și deschiderea Canalului Suez în 1869 au făcut ca o călătorie turistică în jurul lumii să fie, pentru prima dată, posibilă. Un alt motiv l-au constituit explorările și descoperirile care au dus la o creștere a confortului și siguranței. Oricine ar fi putut să elaboreze un plan pentru o călătorie în jurul lumii.

 

Verne este adesea caracterizat ca un autor futurist sau de literatură științifico-fantastică, dar în această lucrare nu există nicio urmă de ficțiune științifică. Cartea este foarte populară în lume, căci ea rămâne un memorabil portret, realizat de către un străin, al Imperiului Britanic, „în care soarele nu apune niciodată”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jules Verne

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-630-307-016-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Engleză, Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: aventură, creativitate, societate, Cultură

Jules Verne
Jules Verne
Autor

Jules Verne (1828-1905), scriitor francez, precursor al literaturii science-fict...

vezi autor