TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Blestemul Lupului 978-973-128-895-6
Blestemul Lupului
Vezi
galerie

Blestemul Lupului

de Jessica Vitalis

Titlu apărut în colecția Aventură și mister la Corint Junior

Id: #434961

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„O poveste sensibilă despre pierdere și supraviețuire, tradi­ții și credințe, în care tensiunile și secretele se adună ca într-un val învolburat.”

 

O poveste înduioșătoare despre familie, prietenie, despre tradiții și credințe și o aventură în căutarea adevărului.

 

De când au apărut zvonurile că ar fi Clarvăzător, Ucenicul Gauge este nevoit să stea ascuns: îl ajută în secret pe bunicul lui tâmplar și are voie să iasă afară doar la venirea serii. Când Doamna Vulpin, soția Primarului, s-a stins, băiatul a povestit că l-a văzut pe Lupul invizibil; de atunci, locuitorii superstițioși din Bouge-de-lângă-Mare se tem că Gauge prevestește moartea și că prezența lui ar putea aduce sfârșitul altcuiva. Dar Marele Lup Alb vine și după bunicul lui, iar puștiul rămâne, pentru primă oară, complet singur.

 

Înțelegând că sufletul bunicului Bastien Tâmplarul nu mai poate ajunge la Marea-de-pe-Cer, ca să plutească spre eternitate, Gauge pornește într-o călătorie neașteptată, în încercarea de a-și dovedi nevi­novăția. Curând, își unește forțele cu Roux, o tânără colecționară de pene, și ea rămasă singură. Împreună, reușesc să facă față durerii care îi unește, dar aventura în care s-au îmbarcat scoate la iveală adevăruri răscolitoare, iar cei doi ajung să pună sub semnul întrebării tot ce au crezut despre satul lor, despre Lup, dar și despre viață și moarte.

 

Narată de Lupul cel viclean, care-i urmărește pe Gauge și Roux la fiecare pas, povestea fantastică imaginată de Jessica Vitalis în romanul ei de debut surprinde prin scriitura superbă și vorbește despre familie, soartă și tradiții care dăinuie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jessica Vitalis

Traducător: Nicoleta Dascălu

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-973-128-895-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint Junior

Teme: adevăr, aventură, prietenie, secret, supraviețuire, familie

 

Opinii editoriale

„M-am îndrăgostit de povestea asta!”

Erin Entrada Kelly, autoarea romanului We Dream of Space, premiat cu Medalia Newbery

„O poveste sensibilă despre pierdere și supraviețuire, tradi­ții și credințe, în care tensiunile și secretele se adună ca într-un val învolburat. Blestemul Lupului este o narațiune cu multe stra­turi. Cititorii tineri vor îndrăgi acest debut excelent și-l vor păstra aproape.”

Diane Magras, autoarea romanului The Mad Wolf ’s Daughter

„O fabulă rafinată și care nu se demodează, precum o jucărie de lemn fin șlefuită. Cititorii vor lua partea curajoșilor eroi Gau­ge și Roux, dar vor sta cu ochii și pe un anume lup misterios, care nu e ceea ce pare…”

Catherine Gilbert Murdock, autoarea cărții The Book of Boy, câștigătoare Newbery Honor

Blestemul Lupului îndeamnă cu îndrăzneală cititorii să acorde o atenție deosebită poveștilor pe care le află – și, mai ales, lupilor care s-ar putea ascunde în um­bră. O fabulă plină de luciditate și de mărinimie despre compasi­une, prietenie și iubire.”

Anne Ursu, autoarea romanului The Real Boy