TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurtă istorie a Franței 978-630-319-763-0
Scurtă istorie a Franței
Vezi
galerie

Scurtă istorie a Franței

de Jeremy Black

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #435197

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De la Clovis I la Emmanuel Macron
 

Descriere produs

O lectură concisă, accesibilă și captivantă, despre un subiect complex și totodată un ghid util în înțelegerea Franței de astăzi.


Artiști, martiri, regi și revoluționari: identitatea națională a Franței este strâns legată de istoria sa bogată și complexă care fascinează lumea și atrage milioane de vizitatori anual, fie că e vorba de castele aristocratice, de muzee care inspiră, de bulevarde pline de viață sau de podgorii sofisticate.

 

Jeremy Black ne invită într-o călătorie de la picturile rupestre din Lascaux și originile arhitecturii gotice la Claude Monet, Edgar Degas și frații Lumière și până la revoluția din 1789, la mișcările studențești din 1968 și la gilets jaunes (vestele galbene) de astăzi. Textul său este o interpretare plină de viață a istoriei acestei țări, accentuând natura neașteptată a evenimentelor care au dus la conturarea unei națiuni fragmentate și predispuse la crize, fără să ignore totuși cele mai cunoscute contribuții franceze la filosofia, literatura, arta și arhitectura lumii, pe care le leagă de schimbările militare, politice și culturale ce au dus la dezvoltarea lor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeremy Black

Traducător: Silvia Palade

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-630-319-763-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate

 

Opinii editoriale

„Cititorii lucrărilor sale nu vor fi dezamăgiți de această completare a canonului lui Jeremy Black. Cunoștințe enciclopedice și un entuziasm față de siturile istorice franceze susțin acest studiu concis al istoriei Franței din preistorie până la președintele Emmanuel Macron.”

William Doyle, profesor emerit de istorie, Universitatea din Bristol

„O introducere excelentă și captivantă în istoria Franței. Concisă și accesibilă, lucrarea combină abil factori sociali, culturali și chiar climatici cu o descriere mai familiară a războaielor, revoluțiilor și loviturilor de stat. În special, și într-un mod foarte captivant, Jeremy Black arată cât de mult din forma Franței de astăzi, geografică și politică, se datorează șansei pure.

Munro Price, profesor de istorie modernă europeană, Universitatea din Bradford

„O povestire superbă a celor 2 000 de ani care au dus la formarea Franței și a francezilor, realizată de un maestru. Detalii evocative și perspective îndrăznețe sunt combinate într-o poveste pe care o citești cu plăcere. Un tur de forță.”

Robert Gildea, profesor de istorie modernă, Universitatea Oxford
Jeremy Black
Jeremy Black
Autor

Jeremy Black (n. 1955) este istoric, specializat în istorie militară, scriitor ș...

vezi autor