TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un viitor care se potrivește trecutului
Un viitor care se potrivește trecutului
Vezi
galerie

Un viitor care se potrivește trecutului

de Ioana Șerban

Titlu apărut în colecția Cărţi însemnate la Vellant

Id: #409212

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vedeam o lume ca într-o bandă desenată noir-neon-sepia, plasată într-un viitor destul de apropiat și marcată de, pe de-o parte, lux deșănțat ce permitea existența unei fâșii foarte înguste de middle-class, și, pe de altă parte, facțiuni anarhice și convoaie de oameni care caută un nou început (material, spiritual). Poemele sunt monologurile personajelor care populează această lume. Nu-mi dau seama dacă e o lume distopică, de fapt asta este una dintre întrebările mele, dacă nu cumva noi prin felul în care ne reprezentăm lucrurile distorsionându-le facem lumea să alunece în distopie – oare procedăm așa ca să ne putem face dreptate? - Ioana Iuna Șerban, despre volumul ei de poezie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Șerban

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9786069801598

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 92

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: distopie, singurătate

 

Opinii editoriale

Mi-a placut mult “Un viitor care se potrivește trecutului”. Între road-movie, satiră upper class și Solaris, calitatea cinematografică a cadrelor din care erup poemele ample și „texturate” ale Ioanei Iuna Șerban e susținută de atenția rece la detalii fulgurante, în contextul unei infinite petreceri devenite, când și când, teatru de război, distopie dezabuzată sau, pur și simplu, înca o istorie de înfrângere urbană.

Întâlnim aici o poezie despre care se pot spune multe și în care multe se și spun. Structura barocă a versurilor e concurată de constanța unei voci credibile, care face slalom printre lucrurile pe care le vede, adevărurile fluctuante pe care le rostește și un set de credințe stabile despre spaimă, singurătate, mizele etice (și estetice) ale relațiilor defectuoase cu obiectele, cu trecutul și cu Celalalt (ca obiect de recuzită, oglindă, pretext).

Olga Ștefan
Ioana Șerban
Ioana Șerban
Autor

Poetă, preocupată de schimbările formative în artă, este în viața cotidiană cura...

vezi autor