TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Educația socială 978-606-048-672-5
Educația socială
Vezi
galerie

Educația socială

Titlu apărut în colecția Sinteze de pedagogie. DPH la Didactica Publishing House

Id: #435066

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Sinteze pentru profesori
 

Descriere produs

Topica acestui volum s-a construit de la programele Ministerului Educației pentru examenul de titularizare și examenul național de definitivare în învățământ, disciplina Educație socială. Am urmărit în acest fel să venim în întâmpinarea nevoilor de pregătire ale cadrelor didactice care predau această disciplină, dar și ale studenților aflați în procesul de formare inițială.

 

Totodată, două dintre capitolele acestui volum se adresează profesorilor din înățământul preșcolar și primar, iar în realizarea lor s-a luat în considerare Curriculumul pentru educația timpurie (2019), dar și programele disciplinelor Educație civică de la clasa a III-a și clasa a IV-a.

 

Disciplina Educație socială se profilează, în actualul context educațional românesc, ca un demers complex, ale cărui dimensiuni – educația pentru gândire critică și drepturile copilului, educația interculturală, educația pentru cetățenie democratică, educația economico – financiară – se înscriu într-o nouă paradigmă, care își propune extinderea cadrului formativ al școlii către mediul sociocultural. Scopul major urmărit este formarea cetățeanului activ și responsabil, promotor al valorilor general – umane și al valorilor democratice, capabil să își asume responsabilitatea pentru propriul destin și pentru destinul comunității.

 

Cititorul interesat va găsi în conținutul volumului atât clarificări conceptuale de bază pentru problematicile abordate, cât și repere didactice pentru asigurarea unui process educational de calitate. Ideile practice de predare însoțesc reperele teoretice, împreună constituindu-se în temeiuri solide pentru reflecție și acțiune didactică.





extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Ion Albulescu, Horațiu Catalano

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-606-048-672-5

EAN-13: 5948495008840

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Didactica Publishing House

Teme: curiozitate, Cultură

Ion Albulescu
Ion Albulescu
Coordonator

Prof. univ. dr. habil. Ion Albulescu este directorul Departamentului de Ştiinţe...

vezi autor
Horațiu Catalano
Horațiu Catalano
Coordonator

Horaţiu Catalano este conferențiar universitar doctor la Departamentul de Ştiinţ...

vezi autor