TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frida 978-606-710-707-4
Frida
Vezi
galerie

Frida

de Hayden Herrera

Titlu apărut în colecția Meridiane la Art

Id: #434100

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O biografie a Fridei Kahlo
 

Descriere produs

O biografie a Fridei Kahlo


Cu incontestabil talent literar şi remarcabilă exactitate, Hayden Herrera reconstituie una dintre cele mai spectaculoase biografii artistice din secolul XX, făcând un portret nuanțat și profund emoționant al Fridei Kahlo. Toate scenele şi episoadele sunt documentate în profunzime, de la copilăria artistei mexicane și accidentul de autobuz care i-a schimbat viața, lăsând-o infirmă la doar 18 ani, la căsătoria tumultuoasă cu Diego Rivera şi relațiile ei amoroase cu diferite personalităţi ale epocii, precum Isamu Noguchi sau Lev Troțki. Considerată de specialiști biografia definitivă a Fridei Kahlo și lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de arta, istoria și puterea feminină, cartea beneficiază de un bogat material ilustrativ, de la fotografii de familie la reproducerile celor mai importante lucrări.


Volumul a stat la baza filmului Frida (2002) - cu Salma Hayek în rolul principal -, pelicula câștigând două premii Oscar.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hayden Herrera

Traducător: Claudia Popa

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: Frida: A Biography of Frida Kahlo

ISBN: 978-606-710-707-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Prin arta ei [...], Frida Kahlo s-a transformat în spectacol şi simbol. Această biografie îi umanizează portretul pe deplin.”

SAN FRANCISCO CHRONICLE