TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Diavolul din Orașul Alb
Diavolul din Orașul Alb
Vezi
galerie

Diavolul din Orașul Alb

de Erik Larson

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #428982

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Crimă, magie și nebunie la expoziția care a schimbat America
 

Descriere produs

Povestea adevărată a Expoziției Universale de la Chicago din 1893 și a criminalului în serie care s-a folosit de măreția și magia acesteia pentru a-și atrage victimele spre moarte.


Expoziția Universală de la Chicago din 1893 – Orașul Alb – a marcat lumea sfârșitului de secol al XIX-lea. În paginile acestei cărți veți citi povestea incredibilă a realizării expoziției și a doi bărbați – unul, arhitect, celălalt, criminal în serie – ale căror destine s-au întrepătruns în decorul grandios care întruchipa cursa fără obstacole a Americii către progres.

 

Arhitectul este Daniel H. Burnham, directorul de lucrări al Orașului Alb, un spațiu grandios, vizionar, cu clădiri albe, amplasate într-un adevărat paradis pământean cu canale și grădini. Criminalul este H.H. Holmes, un medic chipeș, cu ochi albaștri și pătrunzători, care se foloseşte de atracția provocată de expoziția universală – și de propriul farmec satanic – pentru a atrage zeci de tinere spre moarte.

 

Cei doi bărbați diferiți, dar la fel de hotărâți, împreună cu un grup remarcabil de personaje secundare pline de culoare, printre care se numără Buffalo Bill, George Ferris, Thomas Edison, Theodore Dreiser și arhiducele Franz Ferdinand, sunt aduși la viață în această hipnotică, extrem de colorată poveste a legendarei expoziții care a transformat America și a pregătit-o pentru secolul XX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Erik Larson

Data apariției: iunie 2023

Titlu original: The Devil in the White City. Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America

ISBN: 978-606-33-9998-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: adevăr, moarte, secret, societate

 

Opinii editoriale

Istoria și divertismentul se amestecă pentru a crea efectul dramatic al unui roman. O realitate cu adevărat mai stranie decât ficțiunea.”

The New York Times

Extrem de bine documentată... o operă fascinantă.

Chicago Tribune

Atât de bună! Te trezești întrebându-te cum de nu ai știut până acum lucrurile acestea.

Esquire

Un alt studiu de succes al istoriei americane... Larson echilibrează cu succes detaliile macabre cu implicațiile mai profunde ale Expoziției Universale.”

USA Today
Erik Larson
Erik Larson
Autor

Erik Larson este autorul cărților Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădi...

vezi autor