TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața neobișnuită a unui om obișnuit
Vezi
galerie

Viața neobișnuită a unui om obișnuit

de David Rosenthal, Paul Newman, Stewart Stern

Id: #430048

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Paul Newman. Memorii
 

Descriere produs

Cartea aceasta a izvorât din strădania de a încerca să le explic totul copiilor mei. Vreau să las un soi de dare de seamă care limpezește lucrurile, zdruncină mitologia care a înflorit în jurul meu, distruge unele dintre legende și ţine peștii piranha departe. Ceva care să documenteze cu un anumit grad de acuratețe timpul petrecut de mine pe această planetă. Pentru că ceea ce există acum în vizorul public nu prea are nicio legătură cu adevărul. Asta e, de fapt, tot ce vreau să fac. — Paul Newman


În 1986, Paul Newman și cel mai apropiat prieten al său, scenaristul Stewart Stern, au început un proiect ambițios. Stewart urma să realizeze o istorie orală, rugându-i pe cei din familia lui Newman, pe prieteni și pe cei care lucraseră îndeaproape cu el să vorbească despre viața actorului. Apoi Newman avea să lucreze cu Stewart ca să-și prezinte propriul punct de vedere despre poveste. Singura cerință a fost ca oricine era înregistrat vorbind să fie complet sincer. Aceeași cerință a fost valabilă și în cazul lui Newman. Proiectul a durat cinci ani.



Rezultatul este o carte extraordinară de memorii, ieșită la iveală din mii de pagini de transcrieri descoperite recent. Profundă, revelatoare, surprinzătoare. Vocea lui Newman este puternică: uneori glumeață, alteori jucăușă, dar întotdeauna și mai presus de orice, sinceră. Celelalte voci care se regăsesc peste tot în text – de la prieteni din copilărie și amici din Marină la membri ai familiei și la colaboratori din teatru și film precum Tom Cruise, George Roy Hill, Martin Ritt și John Huston – adaugă bogăție, culoare și context poveștii spuse de Newman.



Cartea conține detalii despre copilăria adesea traumatică a actorului, nesiguranțele din adolescență, eșecurile din tinerețe în privința relațiilor cu femeile, modul în care a ajuns vedetă, rivalii de la începutul carierei (Brando și Dean), prima căsnicie, alcoolismul, acțiunile filantropice, moartea fiului său, Scott, și dorința ca fiicele sale să înțeleagă adevărul despre tatăl lor. Poate că materialul cel mai emoționant din carte se axează pe relația lui cu Joanne Woodward, pe dragostea lor profundă unul pentru celălalt, pe felul în care Joanne l-a modelat din punct de vedere intelectual, emoțional și senzual și pe dependența lui statornică de ea.



Revelatoare și introspectivă, afectuoasă și sinceră, complexă și profundă, Viața neobișnuită a unui om obișnuit oferă chiar din perspectiva lui Paul Newman o înțelegere nouă a celui care a fost poate cea mai mare vedetă de cinema a vremurilor noastre, un bărbat pe care mulți l-au admirat, dar puțini l-au înțeles.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Rosenthal, Paul Newman, Stewart Stern

Traducător: Andreea Călin

Data apariției: mai 2023

Titlu original: THE EXTRAORDINARY LIFE OF AN ORDINARY MAN

ISBN: 978-606-722-569-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Victoria Books

Teme: curiozitate, destin, pasiune, succes