TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acel ceva
Acel ceva
Vezi
galerie

Acel ceva

de Czesław Miłosz

Id: #425285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Ca urmare, ce este acel punct enigmatic spre care Miłosz a arătat (mental) cu degetul? Acest punct, extrem de important, încât a fost nevoie să-și îndrepte de-a dreptul atenția, și în același timp greu de numit, încât poate fi definit doar cu un pronume demonstrativ? Și mai departe: folosirea acelui pronume exprimă neputința celui care îl descrie? Ceea ce ar fi cu atât mai surprinzător, cu cât, după cum se știe, Miłosz este un maestru în redarea limpede a concretului. În aparență, răspunsul este ușor: titlul Acel ceva îl poartă în volum poezia care descrie variate ipostaze ale suferinței umane: singurătatea celui fără cămin; spaima omului hăituit ca un animal; paralizarea generată de imagini ale mizeriei, îmbătrânirii și bolii; durerea produsă de pierderea persoanei dragi; disperarea în fața morții implacabile.”

Aleksander Fiut

extinde
 

Detalii produs

Autor: Czesław Miłosz

Traducător: Constantin Geambaşu

Prefaţator: Aleksander Fiut

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-023-369-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 92

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

 

Opinii editoriale

„Pe măsură ce înaintează în vârstă, Czesław Miłosz renunță la prozodia clasică în favoarea versului liber și a unor forme „mai încăpătoare”, în care predomină tonalități purificatoare, esențializate, ca urmare a unor profunde trăiri și reflecții asupra vieții și a morții.

Adept al axiologiei înrădăcinate în creștinism, poetul nu trece peste dramatismul condiției umane. Manifestă o atitudine umanistă, în pofida scepticismului care îl năpădește deseori.”

Constantin Geambașu
Czesław Miłosz
Czesław Miłosz
Autor

Czesław Miłosz (1911-2004) s-a născut la Szetejnie, în Lituania. A studiat drept...

vezi autor