TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Simțire și cunoaștere 978-973-50-8301-4
Vezi
galerie

Simțire și cunoaștere

de Antonio Damasio

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #434899

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum să generezi minți conștiente
 

Descriere produs

În ultimele decenii, pentru a răspunde la întrebarea ce este conștiința?, cercetătorii din sfera neuroștiințelor s-au axat pe studiul creierului și al rețelelor neuronale. Pentru Antonio Damasio, neurolog și filozof, căutarea unei definiții a conștiinței începe cu întrebarea cum se explică apariția ei. Acest mod de a pune problema conduce la rezultate surprinzătoare: fiind, de fapt, o extensie sau expresia cea mai rafinată a homeostaziei, conștiința depinde în bună măsură de structuri non-neuronale, iar relația dintre acestea și creier este rezultatul activității simțurilor. Ca atare, conștiința nu aparține exclusiv ființelor umane, dar nici nu poate fi concepută în absența simțirii, fapt care pune într-o perspectivă interesantă temerile noastre privind evoluția inteligenței artificiale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antonio Damasio

Traducător: Alexandru Babeș

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-973-50-8301-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Opinii editoriale

„Un ghid deopotrivă plăcut și ingenios către devoalarea misterului conștiinței și al evoluției minții. Antonio Damasio este nu doar unul dintre cei mai profunzi gânditori din domeniul neuroștiinței, ci și unul dintre cei mai talentați în transmiterea informației. Simșire și cunoaștere este o lucrare cu adevărat fascinantă.”

DAVID ROBSON

„Scriitura concisă și riguroasă a lui Damasio transmite într-o manieră foarte eficientă o intuiție fundamentală pe care a cizelat-o de-a lungul timpului: aceea că afectele, emoțiile, sentimentele, motivațiile și starea de spirit sunt elemente centrale pentru a înțelege cu adevărat ce facem, cum gândim și cine suntem.”

Science
Antonio Damasio
Antonio Damasio
Autor

Antonio Damasi deţine titlul de Profesor David Dornsife în neuroştiinţe, neurolo...

vezi autor