TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Valentina 978-973-46-9655-0
Valentina
Vezi
galerie

Valentina

de Angela Martin

Id: #433322

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O voce spune povestea unei familii din Arad, o face să curgă lent, ca un fluviu bine aşezat în matcă. Captivanta, sinuoasa istorie a familiei Otescu atrage în albia sa alte zeci şi zeci de mici istorii. Se decupează astfel o Europă Centrală mai puţin cunoscută, de neuitat, prin acurateţea fiecărui detaliu. Dar şi prin forţa de a o proiecta pe fundalul marii istorii. O istorie rea. O recompune cu un amestec de scepticism şi melancolie vocea care povesteşte: Valentina. Valentina.” (Adriana Babeţi)

 

Valentina este marca unei familii româneşti care trăieşte în timp de-a lungul a trei generaţii, iar în spaţiu între Arad cu împrejurimile lui, loc matricial complex, şi Viena, oraş în care s-a forjat vocaţia europeană a vestului bănăţean al ţării. Valentina evoluează subtil, mai întâi ca personaj feminin juvenil, enigmatic prin condiţia de vârstă şi gen, apoi ca personaj matur, coagulant, dând sens credibil şi fascinant unei spiţe de neam românesc.” (Rodica Zane)

 

Forţă epică, intrigă bine construită, personaje memorabile, de o mare diversitate umană, socială şi etnică, o scriitură suplă, în care regionalismele – bine dozate – contribuie la configurarea universului ficţional şi la individualizarea protagoniştilor, romanul Angelei Martin are toate ingredientele necesare unei cărţi mari. Valentina este fresca unei lumi multietnice, surprinse de-a lungul mai multor ani, în care nu doar oamenii au poveştile lor, ci şi cuvintele, obiectele şi numele proprii. Un roman de citit şi de ţinut minte, original şi puternic, o veritabilă anatomie a supravieţuirii în timpuri potrivnice.” (Carmen Muşat)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Angela Martin

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-973-46-9655-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: supraviețuire, familie