TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trilogia lui Teofil 978-973-46-9799-1
Trilogia lui Teofil
Vezi
galerie

Trilogia lui Teofil

de Cosmin Perța

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #434768

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
În urmă nu mai e nimic. Arșiţa. Teofil și Câinele de lemn
 

Descriere produs

Călugărul Teofil – acest receptacul mistic și poetic al obsesiilor scriitoricești ale lui Cosmin Perța – este un personaj inconfundabil al prozei noastre douămiiste. Puternică și impecabil condusă, această trilogie romanescă ce se construiește în jurul lui Teofil îl impune pe Cosmin Perța drept unul dintre prozatorii de vârf ai generației 2000. Proză poetică și fantastică, satiră politică și socială, pigmentată cu inflexiuni mistic-religioase, Trilogia lui Teofil încheie o etapă – și o revoltă – importantă în scrisul lui Cosmin Perța.” (Adina Dinițoiu)

 

Republicarea, de data aceasta la un loc, a romanelor care alcătuiesc Trilogia lui Teofil confirmă vocația de constructor a lui Cosmin Perța, care proiectează diferit, în trei romane distincte, deși unite prin fire vizibile și invizibile, destinul unui personaj extraordinar. Vizionarismul poetului se combină cu disciplina prozatorului care clădește atent edificiul narativ, într-o literatură a întrebărilor existențiale (deci evergreen!), cu inserții mistice și fantastice, care amintește de aceea a maeștrilor ruși, nu doar a celor clasici, ci și, de pildă, a fabulosului avangardist Daniil Harms.” (Florina Pîrjol)

 

Această trilogie este un denunț asupra naturii umane. Sunt om și aș vrea să-ți prezint câteva sute de motive pentru care nu merit să exist. Lasă-mă apoi să-ți sugerez moduri în care mă poți extermina. Nu ai voie să mori, îmi șoptește fata dracului.” (Andrei Gogu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cosmin Perța

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-973-46-9799-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, satiră

Cosmin Perța
Cosmin Perța
Autor

Cosmin Perţa (n. 1982, Vișeu de Sus, jud. Maramureș) este poet, prozator și esei...

vezi autor