TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Natură și teologie. Trei eseuri de filozofie și teologie
Vezi
galerie

Natură și teologie. Trei eseuri de filozofie și teologie

de Angela Franks, Simon Oliver, Mary Taylor

Id: #420298

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Textele reunite în acest volum aduc contribuții importante în contextul discuțiilor de astăzi referitoare la natura umană, fluiditate și identitate de gen, precum și din punctul de vedere al cercetării științifice asupra naturii. Totodată, capitolul final este o meditație profundă a problemei natură-har în „Paradisul” lui Dante.

 

De la dezbaterile despre unirea ipostatică a lui Dumnezeu și a omului în Cristos din perioada patristică, trecînd prin receptarea medievală a lui Aristotel, pînă la controversele de după Reformă privind harul și libertatea, ideea de natură a fost centrală pentru gîndirea creștină. Ca punct terminus propriu-zis al actului creator al lui Dumnezeu, natura marchează și protejează bunătatea indisolubilă a darului dintîi al lui Dumnezeu în cadrul misterului răscumpărării.

Harul desăvîrșește cu adevărat natura, dar harul și presupune această natură. Cu toate acestea, în ultimele secole, semnificația naturii a fost pe scară largă pusă sub semnul întrebării, abandonată și (dacă nu revizuită dincolo de recunoaștere) a fost uitată atît de către teologi, cît și de ansamblul culturii. Cei trei autori ai volumului povestesc cum această pierdere a avut loc, apără relevanța perenă a conceptului de natură pentru reflecția creștină, și propun modalități de redescoperire și reafirmare a primatului său în zilele noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Angela Franks, Simon Oliver, Mary Taylor

Traducător: Lucian Nicolae

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786069659328

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 156

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: Dumnezeu, identitate, societate

Editura: Ratio et Revelatio

Angela Franks
Angela Franks
Autor

Angela Franks este profesoară de teologie la Seminarul St. John din Boston.

vezi autor
Simon Oliver
Simon Oliver
Autor

Simon Oliver este profesorul Catedrei de teologie Van Mildert de la Universitate...

vezi autor