TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Abrege de morphologie du francais. Exercices
Vezi
galerie

Abrege de morphologie du francais. Exercices

de Andreea-Maria Preda

Titlu apărut în colecția Filologie. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #428369

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apărută din necesitatea de a structura și de a sintetiza informații numeroase privind morfologia franceză într-un limbaj accesibil și schematizat, cartea Abrege de morphologie du français + Exercices se dorește a fi un instrument util în dobândirea competențelor de comunicare în limba franceză. Ea combină riguros teoria cu practica prin propunerea de exerciții cu un grad de dificultate progresiv. Destinată inițial studenților Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, cartea se adresează unui public larg, dornic să își îmbunătățească și să își exerseze cunoștințele de limbă franceză.

 

Selecția noțiunilor a avut în vedere importanța și dificultatea de înțelegere a mecanismelor de funcționare ale verbului și grupului nominal în cadrul unei fraze. Elemente fundamentale ale oricărei comunicări, verbul, substantivul și determinanții săi au numeroase variabile de care trebuie să se țină cont pentru a se respecta corectitudinea exprimării.

 

Prin urmare, cartea de față cuprinde două mari capitole minuțios ordonate, cu evidențierea noțiunilor prin scheme, tabele și simboluri, într-un limbaj concis și precis, ce împrumută elemente din domeniul matematic. Capitolul întâi prezintă în subcapitole separate conjugările, modurile personale cu timpurile aferente, concordanța timpurilor la indicativ și modul de funcționare al lui și condițional. Capitolul al doilea tratează substantivul, articolul, adjectivul, tipurile de pronume și adjective pronominale, încheindu-se cu numeralul. Fiecare subcapitol este urmat de un număr generos de aplicații ce vizează, pe lângă exersarea abilitaților de lucru cu noțiunile morfologice, și îmbogățirea vocabularului cu termeni din mediul civil și militar.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andreea-Maria Preda

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-26-1655-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 140

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Limbă: Franceză

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Andreea-Maria Preda
Andreea-Maria Preda
Autor

Este în prezent lector universitar de limba franceză la Academia Tehnică Militar...

vezi autor