TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dermatologie
Dermatologie
Vezi
galerie

Dermatologie

de Alexandru Dimitrescu

Id: #430956

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această a doua ediţie a volumului Dermatologie operează revizuiri şi adaptări ale materialului prezent în ediţia anterioară, pentru a aduce la zi achiziţiile mai importante şi mai larg acceptate, cu precădere a celor implicate în practică, dar cuprinde şi opinii rezultate din experienţa profesională a autorului.

 

„Răspunzând iniţiativei şi lăudabilei intenţii a Editorului de a retipări volumele Colecţiei Medicul de familie, inclusiv pe cel de Dermatovenerologie, după un interval de mai mulţi ani, am încercat simţământul împlinirii unei datorii faţă de generaţiile mai tinere, studenţi şi confraţi, specialişti şi nespecialişti.”Autorul.

 

Cartea domnului prof. dr. Alexandru Dimitrescu analizează subiecte sensibile legate de bolile de piele, tratamentul dermatitei, streptococi, stafilococi, infecţiile bacteriene etc. Pentru cititor un subiect relevant poate fi cel legat de stafilococ. El este rezident în proporţie de 20-40%, fiind în rest transmis direct de purtător pe cale mediată. În cazul streptococului, sediile preferenţiale colonizării acestuia sunt faringele, narinele, ombilicul şi diverse leziuni cutanate unde poate rămâne în stare cutanată. De asemenea, din carte nu lipsesc referiri la eczema seboreică şi tratamentul dermatitei seboreice, alergia de contact, piele atopică la copii şi altele.

 

Pe lângă infecţiile bacteriene ale pielii, dermatoze, infecţii cu piococi, infecţii cutanate bacteriene, Alexandru Dimitrescu a rezervat un capitol virozelor, mai specific virozelor cutanate. Acestea sunt afecţiuni în care virusurile au un caracter epidermotrop accentuat. Important este faptul ca aceste virusuri epidermotrope se pot ascunde în piele fără să producă leziuni decât în momentul în care întâlnesc anumite condiţii specifice. Important este faptul că unele virusuri sunt responsabile de dermatoză. Herpesul este o epidermo-neuroviroză foarte contagioasă care se manifestă printr-un debut brusc. Zona zoster neuro-ectodermoviroză se manifestă printr-o erupţie vezico-pustuloasă care evoluează, după caz, spre crustificare sau ulcerare.

 

Alexandru Dimitrescu se opreşte şi asupra candidozelor ca infecţii parazitare care se pot dezvolta pe piele, mucoase şi semimucoase. Responsabile pentru aceste infecţii sunt ciupercile din genul Candida. Dermatozele care au la origine viermi intestinali şi paraziţi de origine animală sunt tratate în capitole separate. Nu sunt uitate nici dermatozele produse din înţepături de căpuşe, ţânţari, viespi sau păianjeni.

 

Volumul Dermatologie aminteşte că pielea reacţionează specific şi în relaţie cu radiaţiile solare puternice. Este vorba aici de radiaţii gamma, ultaviolete, infraroşii, radar, televiziune şi radio. Autorul aminteşte totodată şi despre dermatita pigmentară de parfum, afecţiune care azi este aproape dispărută.

 

Capitolul dedicat dermatozelor alergice enumeră câteva noţiuni de inunologie şi alergologie. Autorul detaliază mecanismul formării urticariei, analizând şi dermatita sau eczema atopică. De asemenea, cartea conţine şi informaţii preţioase despre reacţiile adverse cutanate la medicamente şi afecţiunile autoimune induse de acestea.Bolile cu transmitere sexuală pot fi găsite la Capitolul 30. Lucrarea alocă un spaţiu important sifilisului, boală care se transmite preponderent pe cale genitală şi foarte rar pe alte căi, ca transfuzii de sânge sau obiecte. Sifilisul are o evoluţie clinică compusă din trei faze. Totodată, Dermatologia detaliază şi o serie de infecţii urogenitale, cum ar fi cea produsă de Chlamydia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Dimitrescu

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 9789736592171

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 17,5x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Naţional

 

Loc în topurile Cartepedia