TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Geneza culturii române moderne. Instituțiile scrisului și dezvoltarea identității naționale (1700-1900) PO-ADF-GCRMIS-16-N-001
Geneza culturii române moderne. Instituțiile scrisului și dezvoltarea identității naționale (1700-1900)
Vezi
galerie

Geneza culturii române moderne. Instituțiile scrisului și dezvoltarea identității naționale (1700-1900)

de Alex Drace Francis

Titlu apărut în colecția Studii românești la Polirom

Id: #246435

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Alfabetizare, modernizare instituțională, dezvoltarea unei literaturi naționale, formarea unui stat independent: iată cîteva fenomene asociate de mult cu experiență istorică românească din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Dar care este relația dintre ele, cum s-au influențat reciproc și în ce context global și-au făcut apariția? Alex Drace-Francis propune o reevaluare critică a proceselor de creare a instituțiilor culturale și educaționale în Principatele Române și în Vechiul Regat, în lumina teoriilor recente din științele sociale. De-a lungul a douăzeci de capitole concise, dar întemeiate pe o amplă cercetare a surselor interne și externe, Alex Drace-Francis oferă o prezentare originală a principalelor linii de dezvoltare și în același timp o serie de contribuții noi la dezbaterile istoriografice internaționale privind educația, cultură tiparului, formarea statului și identitatea națională. 



Alte titluri pentru Alex DraceFrancis (autor):
Istoria mămăligii (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex Drace Francis

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6225-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

„Un studiu foarte util, care examinează legatura vitală dintre cultura și națiune într-o perioadă crucială din istoria României.” 

Andrei Pippidi

„Un studiu extrem de erudit... O carte indispensabilă pentru oricine este interesat de originea producției literare și a educației în contextul Iluminismului, al modernizării și formării statelor.” 

Irina Livezeanu

„Solidă, foarte bine informată, cartea lui Alex Drace-Francis nu se limitează la sinteza unui număr mare de date și ipoteze, ci formulează și întrebări importante cu privire la un trecut cultural a cărui cercetare este încâ marcată de stereotipuri.” 

Mircea Anghelescu