TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Clauzele abuzive în contractele de credit 978-606-39-1092-0
Clauzele abuzive în contractele de credit
Vezi
galerie

Clauzele abuzive în contractele de credit

de Adriana Pena

Titlu apărut în colecția Practică judiciară la Universul Juridic

Id: #427350

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Participarea la viața economică înseamnă și încheierea de contracte de către cetățeni, iar aceasta presupune, de cele mai multe ori, cunoștințe juridice. Lipsa acestor cunoștințe juridice prejudiciază uneori consumatorii de anumite drepturi și obligații.

 

Legea nr. 193/2000 a transpus în dreptul intern Directiva Consiliului nr. 93/13/CEE privind clauzele abuzive în contractele de credit.

 

Cele două programe comunitare privind protecția consumatorului și politica de informare au subliniat importanța protejării consumatorului în ceea ce privește clauzele contractuale abuzive. Astfel, la nivel european s-a stabilit că „persoanele care achiziționează bunuri și servicii ar trebui protejate împotriva abuzului de putere de către vânzător sau furnizor, mai ales împotriva contractelor de adeziune și împotriva excluderii abuzive a unor drepturi esențiale în contracte.”

 

Cuprinsul lucrării

Cartea cuprinde 58 de spețe în care sunt analizate, pe fond, dar și procedural, condițiile în care o clauză poate fi declarată abuzivă.

 

Puncte forțe

În contextul economic actual, în care contractele de credit constituie o categorie de contracte frecvent întâlnită, practica judiciară pe acest subiect are o mare însemnătate, fiind esențială pentru cunoașterea diferitelor abordări și interpretări ale legii.

 

Spețele prezentate permit o documentare rapidă și obiectivă asupra interpretării și aplicării legislației în materia clauzelor abuzive în contractele de credit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adriana Pena

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-39-1092-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 504

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Adriana Pena
Adriana Pena
Autor

Adriana Pena Educație și formare: studii universitare de licență, Facultatea...

vezi autor