TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întoarcerea La Marele Will Sau Reconsiderarea Canonului Shakespearian
Întoarcerea La Marele Will Sau Reconsiderarea Canonului Shakespearian
Vezi
galerie

Întoarcerea La Marele Will Sau Reconsiderarea Canonului Shakespearian

de George Valentin Volceanov

Id: #420667

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Acest volum reprezintă jumătatea teoretică sau, mai curând, istorică și explicativă a unui proiect mai amplu, ce își propune reconfigurarea noțiunii de „canon shakespearian” în România. Cealaltă jumătate, practică, „artistică”, constă într-o serie de traduceri literare recent apărute pentru prima oară în România: piesele The Two Noble Kinsmen (Doi veri de stirpe aleasă) de Shakespeare și John Fletcher (Editura Polirom, 2002) și Eduard al III-lea, fragmente din piesa Sir Thomas More și un epitaf, toate recent atribuite lui Shakespeare (Editura Paralela 45, 2003).” - George Volceanov

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Valentin Volceanov

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786060232094

Copertă: Paperback

Număr pagini: 410

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: Cultură, curiozitate

Editura: Tracus Arte

 

Opinii editoriale

Cu George Volceanov am purtat discuţiile cele mai susţinute şi pe cele mai variate teme pe care le-am avut vreodată. Întoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian este o carte inovatoare, constituind o prezentare clară şi completă a modului în care au evoluat studiile critice shakespeariene după 1980.

Richard Proudfoot, King’s College, coordonatorul seriei The Arden Shakespeare

Traducerile lui George Volceanov demonstrează înţelegerea profundă a lumii teatrului în care a creat Shakespeare şi a practicilor teatrale ale lumii în care este jucat Shakespeare astăzi. Eseurile lui despre Doi veri de stirpe aleasă şi Eduard al III-lea sunt de cel mai înalt nivel (…), comparabile cu orice text critic scris de cercetătorii anglofoni nativi.” 

Michael Dobson, directorul Institutului Shakespeare, Universitatea din Birmingham

Întotdeauna mă impresionează la George Volceanov cunoştinţele lui vaste despre cultura şi teatrul din epoca elisabetană şi iacobită, înţelegerea profundă a limbajului dramatic shakespearian, ca şi formidabilul lui simţ al umorului.

J. Lawrence Guntner

George Volceanov şi-a propus – în vremuri grele pentru literatură – reconstrucţia istorică şi textuală (pentru civilizaţia românească de astăzi) a creatorului lui Hamlet. Un Shakespeare, altfel spus, al unei noi generaţii de anglişti (şi, în primul rând, un Shakespeare al lui Volceanov însuşi), cu nimic mai prejos decât Marele Will al promoţiilor anterioare.

Codrin Liviu Cuţitaru
George Valentin Volceanov
George Valentin Volceanov
Autor

George Valentin Volceanov (n. 28 mai 1956, București) este un traducător român,...

vezi autor