TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viva Regina Maria! CO-DIM-VIVARM-16-N-001
Viva Regina Maria!
Vezi
galerie

Viva Regina Maria!

de Diana Mandache

Titlu apărut în colecția Istorie cu blazon la Corint

Id: #247006

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Colecția Istorie cu blazon se îmbogățește cu o carte-eveniment, care marchează centenarul Primului Război Mondial: fermecătorul album Viva Regina Maria! Un destin fabulos în reîntregirea României (text, transcrierea manuscriselor din limba engleză și note de Diana Mandache).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Diana Mandache

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-793-065-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: Monarhie

 

Opinii editoriale

„Îmi petrec diminețile alergând în diferite spitale, sunt o mulțime, pline deja, și încerc să îmi împart timpul și simpatiile între toate, dar nimic din ce nea fost adus de pe câmpurile de luptă nu se compară cu ororile de neconceput pe care le‑au produs bombele aruncate din aeroplane pe străzi.ˮ  Scrisoarea Reginei Maria către mama sa, 19 septembrie/2 octombrie 1916   

„Venită de tânără într‑o țară îndepărtată din sud‑estul Europei, Ma­ria a adoptat noua identitate națională și s‑a adaptat la realitățile bal­canice. Purtând aura augustei sale ascendențe, Regina Maria a devenit neașteptat de populară în anii războiului... A vizitat și a încurajat mili­tarii răniți, orfanii de război, dar și copiii din satele sărace ale Moldovei, a organizat spitale, ambulanțe și cantine. A sprijinit Crucea Roșie româ­nă și a colaborat cu societățile similare ale aliaților. Mai mult, a purtat corespondență cu șefi de stat, verii săi, prezentând situația politică a țării, iar cu personalități ale Conferinței de pace de la Paris a vorbit despre oameni, frontiere, drepturi istorice și alianțe.”

                          

DIANA MANDACHE
Diana Mandache
Diana Mandache
Autor

Diana Mandache este istoric și autoare publicată în Marea Britanie, Suedia şi Ro...

vezi autor