logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 70,77 lei
-7%76,1 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 13.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Vinul. De la strugure în pahar

Jens Priewe
În stoc
PREȚ: 70,77 lei
-7%76,1 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 13.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Tot ce trebuie să ştim despre vin Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Tot ce trebuie să ştim despre vin
ISBN: 9786068527987
Dimensiuni: 20x26 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tot ce trebuie să ştim despre vin 

Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a darului ei de preţ, vinul. Practic, istoria vinului se confundă cu însăşi istoria umanităţii. 
Această licoare miraculoasă a câştigat o popularitate uriaşă în ultimele două decenii, şi asta datorită calităţilor sale mereu îmbunătăţite. Prezenta carte îi oferă cititorului informaţii detaliate despre tipurile de viţă-de-vie, despre soiurile de struguri şi perioadele lor de coacere, despre podgorie şi munca în cadrul acesteia, cu tot ce implică ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului şi celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularităţilor celor mai importante zone viticole ale lumii. 
Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicateţe: de la calitatea dopului şi a tirbuşonului la turnarea într-un anumit pahar, de la temperatura ideală la care se bea vinul până la depozitarea lui, dar şi prezentarea defectelor care pot apărea, totul este tratat în detaliu. 

Vinul - de la strugure în pahar - Tot ce trebuie să ştim despre vin va trezi, cu siguranţă, atât interesul gurmandului cât şi al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturând această carte, cât de mult îi datorează vinului civilizaţia umană. 

Cuprins extins:
Cuprins:

Cuvânt înainte

Primul contact
Neajutorat în faţa raftului: ce ne spun eticheta, preţul, provenienţa şi ambalajul
Eticheta • Vinul şi preţul • Vinul şi alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box •
Vinul din supermarket • Degustarea vinului

Cunoştinţe generale
Ce trebuie sa ştim pentru a putea exprima o opinie avizată: noţiuni importante legate de
vin, date istorice şi definiţii
Componentele vinului • Scurtă istorie a vinului • Centura mondială a viţei-de-vie • Denumirile de origine •
Cunoştinţe despre vin

Ampelografia
Biologia unei plante neobişnuite: tipuri de viţă-de-vie, butucul de viţă, morfologia strugurelui
Viţa-de-vie • Soiuri de struguri roşii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul
de coacere a strugurilor

Podgoria
„Mama” calităţii: podgoria şi lucrările specifice
Solul • Plantarea • Tăierea viţei-de-vie • Anul în vie• Culesul strugurilor • Cultura biologică

Lucrul în cramă
Oameni, butoaie şi tradiţii: cum se transformă sucul în vin
Producerea vinului roşu • Producerea vinului alb • Cunoştinţe despre butoaie • Noi tehnici enologice
• Şampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres

Ţări viticole
Despre punctele forte, punctele slabe şi particularităţile celor mai importante zone viticole
Franţa • Italia • Spania • România • Germania • Austria • Elveţia • Portugalia • Ungaria • Grecia •
Slovenia • Croaţia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelandă •
Luxemburg şi Estul Europei

Cunoştinţe practice despre vin
Despre manevrarea unui produs sensibil
Calitatea dopului de plută • Dispozitive alternative de închidere a vinului • Capsula • Tirbuşonul •
Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Îmbătrânirea vinului •
Decantarea • Accesoriile • Bule şi tartru •Defecte ale vinului

Simţurile folosite la savurarea vinului
Mirosul, gustul şi cum vorbim despre ele: de la gurmand la specialistul în vinuri
Mirosul • Gustul • Aromele vinului • Vinul şi evaluarea sa • Legende ale vinului
Autor: Jens Priewe
Traducător: Simona Weiss
Data apariției: decembrie 2015
Editura: Casa
Titlu original: Grundkurs Wein
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
sănătate, terapie, vin, profilaxie, terapii alternative, stil de viață, remedii, podgorie, degustare, băuturi, sortimente, viță, vinificaţie
Locuri în topurile Cartepedia

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus