TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Contele de Saint Germain

Adevărat cosmopolit al misterului, Contele de Saint-Germain, a fost un aristocrat de origine necunoscută din secolul al XVIII-lea. Dispunea de o mare avere și frecventa cercuri sociale înalte. Era renumit pentru arta cu care conversa și un muzician priceput. Sugera că avea o vârstă de ordinul secolelor și că stăpânea procesul fabricării diamantelor. Nu manca niciodată în public, era ambidextru și, în măsura în care se putea cunoaște acest lucru, trăia într-un celibat desăvârșit.

A servit ca diplomat secret între Franța și Anglia și este posibil să fi jucat un rol important în francmasonerie. A fost prieten intim cu Maria Antoaneta, Ecaterina cea Mare, Voltaire, Rousseau, Mesmer și Casanova. S-a ocupat printre altele cu tehnologia materialelor și textilelor ca și cu alchimia, la fel ca mulți intelectuali ai vremii, cum ar fi Isaac Newton. Acestea sunt fapte istorice stabilite, documentate cu ajutorul importantei colecții de relatări contemporane din această carte.

Mai puțin înțelese sunt unele dintre poveștile bizare care au circulat despre contele cel amăgitor: arăta întotdeauna cam de patruzeci de ani, apărea din când în când pe neașteptate după moartea sa oficială (pe 27 februarie 1784), făcea profeții exacte, lipsite de ambiguitate, putea să transmute materia și să se teleporteze spontan în locuri îndepărtate. Teosofii l-au considerat pe Saint-Germain drept unul dintre nemuritorii ascunși care manipulează istoria. În secolul al XX-lea, diferite mișcări pseudo-spirituale l-au ridicat la statutul de semizeu, de Maestru înălțat.