TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Nisargadatta Maharaj
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Când era întrebat de data nașterii sale, Maestrul răspundea afabil că el nu s-a născut niciodată! Totuși 1897 este anul când el a venit pe lume într-o zi, care a coincis cu marea sărbătoare a lui Hanuman, zeul-maimuță din faimoasa epopee Ramayana.

Când a împlinit vârsta de optsprezece ani a plecat la Bombay, unde s-a apucat de negoțul cu mărunțișuri. Copilărie, tinerețe, căsnicie, urmași - Maruti a trăit viață banală și lipsită de evenimente deosebite a unui om obișnuit, până la vârsta mijlocie, fără nici cel mai mic semn al sfințeniei ce avea să urmeze. Printre prietenii lui din această perioadă s-a numărat și Yashwantrao Baagkar, care era unul din devoții lui Sri Siddharameshwar Maharaj, învățătorul spiritual al sectei hinduse Navnath Sampradaya.

Treptat identitatea lui Maruti, măruntul negustor, s-a dizolvat și a ieșit la iveala personalitatea iluminată a lui Sri Nisargadatta Maharaj. După experiența sa iluminatoare, Sri Nisargadatta a început să ducă viața duala a marilor înțelepți și clarvăzători care, în timp ce aparent trăiesc în lumea comună, trăiesc simultan și în altă lume - lumea conștiinței cosmice, atât de strălucitoare datorită infinitei cunoașteri. El a continuat să-și conducă magazinul, dar a refuzat să mai fie un comerciant orientat către profit.

În 1937, la un an după moartea maestrului său, abandonându-și familia și afacerea, el devine călugăr cerșetor, un pelerin care, în picioarele goale, a apucat drumul spre Himalaya unde plănuia să-și petreacă restul anilor în căutarea vieții eterne. Curând, însă, realizind inutilitatea unei astfel de căutări, s-a întors pe același drum revenind acasă. Viața eternă, a înțeles el, nu trebuia să fie căutată; o avea deja.

A fost un om inimos și delicat, cu un umor fin, absolut sincer - inspirând, călăuzind și sprijinind pe toți cei care veneau la el.

Nisargadatta nu este un om cu trecut sau viitor; el este prezentul viu - etern și imuabil. El este sinele care a devenit toate lucrurile.