TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Edward de Bono
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Edward de Bono este inventatorul sintagmei „gândire laterală“ (intrată demult în dicționare), autor a peste 50 de cărți traduse în majoritatea limbilor de circulație internațională și totodată considerat autoritatea numărul unu în lume în domeniul gândirii creative şi al predării gândirii ca abilitate dobândită.

Originar din Malta, Dr. Edward de Bono a studiat la St. Edward’s College, apoi a obţinut o diplomă în medicină de la Royal University of Malta. A primit o bursă Rhodes la Oxford, unde a obţinut titlul de MA în psihologie şi fiziologie şi un doctorat în medicină, după care a mai obţinut unul la Universitatea Cambridge. Deţine, de asemenea, titlul de doctor al Royal Melbourne Institute of Technology şi titlul de doctor în drept de la Dundee. A predat la universităţile Oxford, Londra, Cambridge şi Harvard. În prezent, ţine cursuri la University of Malta, University of Pretoria, Dublin City University şi University of Central England. În mai 2005 a fost numit Da Vinci Professor of Thinking la New University of Advancing Technology în Phoenix, Arizona.

De Bono este liderul celui mai important program de predare a tehnicilor gândirii în școli din întreaga lume, de la cele de elită până la școli rurale din Africa de Sud și Cambodgia. Este consultat frecvent de guverne și organizații mondiale pe teme precum economia, șomajul, finanțele, educația, dreptul, sănătatea etc.

Este autorul a 70 de cărţi, traduse în 40 de limbi, şi a susţinut conferinţe în peste 58 de ţări din întreaga lume. Conceptele şi metodele sale au devenit parte obligatorie a programelor şcolare din numeroase ţări, printre care: Australia, Argentina, Canada, China, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, India, Irlanda, Italia, Malaysia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Statele Baltice, Suedia, Singapore, SUA, Rusia şi Venezuela. Programele sale de instruire au fost preluate de companii şi instituţii din întreaga lume, printre care: AT&T, Boeing, Bosch, British Airways, Coca-Cola, Du Pont, Ericsson, Ford, GM, IBM, Mondadori, Nestle, Nokia, NTT, Sanofi, Rolex etc.

A fost preşedintele Council of Young Enterprise Europe, organizaţie ce numără peste 1 500 000 de membri din Europa, Israel şi Rusia, tineri ce pornesc activitatea antreprenorială încă de pe băncile şcolii. În anul 2005, Asociaţia Firmelor de Consultanţă în Management i-a decernat Carl Sloane Award, pentru contribuţia sa la gândirea în afaceri, iar Asian Brand Foundation l-a desemnat drept „Personalitatea Anului pentru zona Asia-Pacific“.

Dr. de Bono a inventat conceptul de gândire laterală, recunoscut oficial ca făcând parte din limbajul uzual prin includerea sa în Dicţionarul Oxford, şi a pus bazele formale ale tehnicilor de gândire creativă deliberată.

Dintre cărţile sale, Curtea Veche Publishing a mai publicat  Şase pălării gânditoare (2006), Cum să avem o minte armo­nioasă (2008), Şase medalii ale valorii (2008), Cursul de gândire al lui Edward de Bono (2009).