TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Librarium TNB
Librarium TNB

V-ați gândit vreodată cum ar fi viața fără cărți?

Din nefericire, cei mai săraci copii nu au acasă nici măcar o carte. Tocmai de aceea, avem nevoie să fiți spiridușii care aduc bucurie în căsuțele acestor copii, oferindu-le prima carte din viața lor. Putem să facem împreună acest lucru, cu ajutorul Asociației OvidiuRo.

Te invităm în decembrie în noua librărie din incinta Teatrului Național din București, Librarium TNB, să donezi o carte ilustrată, în stare bună, pentru copiii cu vârste între 3-6 ani. În schimbul acesteia vei primi în semn de mulțumire un VOUCHER de 10 lei, pe care îl poți folosi ulterior în librărie.

Librarium TNB poate fi găsită în foaierul Sălii Mari, iar programul este între orele 12:30-20:30, în fiecare zi. În cazul în care doriți să donați, vă rugăm să aduceți cărticele într-o stare cât mai bună, pentru a putea fi folosite ulterior de copii. În schimbul unei cărți, veți primi din partea noastră un VOUCHER de 10 lei, pentru cumpărături de minim 50 de lei în interiorul Librarium TNB. Voucher-ul nu poate fi cumulat cu alte oferte din librărie. Vezi aici condițiile de folosire ale voucherului.

Dacă nu poți ajunge, susține-i printr-un sms la 8844 cu textul CARTE și donezi 2 euro/lună pentru prima carte a unui copil sărac.

Campania inițiată de Asociația OvidiuRO, „Dai carte, ai parte” s-a născut din nevoia de a da tuturor copiilor șansa la dezvoltare cognitivă, alfabetizare și literație timpurie. Se estimează că în România 110.000 de copii de 3-6 ani trăiesc în sărăcie, iar peste 60.000 dintre aceștia au beneficiat de sprijin pentru a frecventa grădinița în anul școlar trecut grație Legii nr. 248/2015, cunoscută și ca Legea Fiecare Copil în Grădiniță. Accesul și prezența zilnică a acestor copii la grădiniță este, însă, doar primul pas spre o educație timpurie de calitate. După vizitarea a peste 300 de grădinițe din comunități rurale defavorizate numai în ultimul an, principala problemă constatată este lipsa infrastructurii pentru dezvoltarea limbajului și a literației, în special a cărților.

Rolul cititului în recuperarea decalajului educațional

Potrivit unor cercetări derulate în SUA, decalajul educațional se manifestă de la vârste foarte mici, copiii săraci fiind expuși până la vârsta de 4 ani la un vocabular de până la de 3 ori mai redus comparativ cu colegii lor din familii educate. În timp, decalajul educațional se traduce în rate mai mici de promovabilitate, abandon școlar și analfabetism. “Copiii care nu au experiențe utile precum mersul la muzeu sau la zoo, excursiile în locuri istorice și vacanțele alături de familie pot recupera cel mai rapid și ușor prin citit sau prin ascultarea cuiva care le citește” subliniază Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo. Dacă este un obicei, cititul împreună cu copiii dezvoltă limbajul, îmbunătățește concentrarea, disciplina și atenția susținută, dezvoltă stima de sine dar și empatia și simțul moral, dezvoltă abilitățile de comunicare și de a depăși anumite provocări (ex. pierderea animalului de companie, frica de întuneric), nu în ultimul rând creează o conexiune prețioasă între părinte și copii.

Grupul Librarium deschide o nouă librărie în

Teatrului Național I.L. Caragiale din București

                Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vă invităm pe scena lecturii, unde ridicăm cortina alături de Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural. Invitații vor discuta cu cititorii despre lumea cărților, muzicii, teatrului și a filmului.

                Într-un decor spectacular și beneficiind de un spațiu generos de lectură, cu librari pasionați și pregătiți să ofere cele mai bune recomandări de carte, noua librărie oferă un loc dedicat cititorului și lecturii. Librarium TNB va găzdui o serie de evenimente culturale, întâlniri cu scriitori, dezbateri, lansări ale unor cărți mult așteptate, expoziții de artă sau proiecții de filme, continuându-și astfel misiunea de susținere a lecturii și exprimării artistice.

,,Librarium TNB este o continuare firească a scenei. Călătorim prin cărți către multe alte lumi și trăim mii de alte vieți. Experimentăm emoții pagină după pagină, ne identificăm cu un anume personaj ori râvnim după autograful scriitorului îndrăgit. Râdem, plângem, ne imaginăm, evadăm.”  - Mihai Ghebrea, manager de proiect Librarium.

Din dorința de a acoperi nevoile tuturor, Librarium s-a extins și în online, înființând, în 2014, website-ul de e-commerce Cartepedia.ro. Odată cu deschiderea noii librării, Grupul anunță inaugurarea în Teatrul Național I.L. Caragiale și a două puncte de plasare și preluare comenzi, care vor funcționa sub brand-ul Cartepedia. Acestea sunt situate la intrarea principală a teatrului.

În ziua lansării, de la ora 17:30, organizăm alături de comunitatea de pe Instagram un InstaMeet, menit să invite cititorii să fie primii care descoperă spațiul, iar de la 18:00 așteptăm publicul larg pentru evenimentul propriu-zis.

Te rugăm să confirmi prezența ta, răspunzând evenimentului pe Facebook, dând click aici sau la adresa de email marketing@cartepedia.ro.

 

Date despre companie:

                Grupul Librarium deține librării în București (Sun Plaza, Mega Mall și Teatrul Național I.L. Caragiale), Cluj-Napoca (Book Corner și Universității), Timișoara (Cartea de Nisip), Iași (Iulius Mall), Slobozia (Casa Cărților) și online prin Cartepedia.ro, fiind unul dintre principalii jucători din retailul de carte din România cu o cifră de afaceri netă de peste 4 mil. euro înregistrată în 2016.

Librarium și Cartepedia sunt brand-uri asociate ONE DISTRIBUTION COMPANY SRL.

www.cartepedia.ro    |   www.librariumgrup.ro

Pentru informații suplimentare:

marketing@cartepedia.ro

Iulia Isac, Marketing Manager - 0754.200.434

Andreea Mitran, PR & Social media specialist - 0756.010.834