TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între speranță și deziluzie CV-SIB-NTRSID-16-N-001
Vezi
galerie

Între speranță și deziluzie

de Sebastian I. Burduja

Id: #246534

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Democrație și anticorupție în România postcomunistă
 

Descriere produs

Dincolo de aspirația de a contribui la literatura de specialitate, această carte poartă în filigran un țel mult mai „apăsător“ — acela de a răspunde unei întrebări istovitoare conceptual și greu de epuizat în plan narativ, și anume: Pentru a nu mai greși în continuare, unde s-a greșit în parcursul democratic al României ultimilor 25 de ani? Este vorba, așadar, nu atât de un demers restaurator, cât de unul care își asumă o finalitate și o opțiune transfiguratoare: această carte privește „înapoi“ (spre anii 1990–2008; 2008–2014) mai ales în vederea decelării unui „înainte“.” – Sebastian Burduja



Alte titluri pentru Sebastian I.Burduja (autor):
Planul pentru România (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Sebastian I. Burduja

Traducător: Maria-Magdalena Manea

Prefaţator: Larry Diamond

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-588-904-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, societate

 

Opinii editoriale

Prin faptul că arată cât de tenace poate fi cultura unei corupții adânc înrădăcinate, Între speranță și deziluzie poate fi mai degrabă o lectură descurajantă. Dar, prin faptul că demonstrează că instituțiile anticorupție pot reuși să controleze fenomenul corupției dacă li se oferă autonomia și resursele necesare și prin faptul că identifică modalități prin care actorii externi și forțele inovatoare din societatea civilă și din mediul de afaceri pot monitoriza performanța guvernamentală, pot reforma instituții și pot lupta împotriva corupției, această lucrare este profund constructivă și dătătoare de speranță.

Larry Diamond

O carte extrem de necesară, cu totul remarcabilă prin claritate conceptuală, rigoare metodologică, perspectiva istorică bine conturată și, ceea ce mi se pare esențial, inteligența morală. Este, după știința mea, cea mai pătrunzătoare și coerentă discuție a factorilor endogeni și exogeni care au influențat și vor continua să influențeze variațiile corupției în România. O recomand cât pot de călduros politicienilor, jurnaliștilor, oamenilor legii, studenților și profesorilor. Eu unul am ieșit îmbogățit citind această carte.

Vladimir Tismăneanu

Sebastian Burduja este mesagerul autorizat, oricât de necunoscut încă, al unei lumi noi, crescută pe vechile dureri ale catastrofelor tranziției românești, pe care le scanează, de aproape, de departe, le demontează și le respinge, ca să nu se mai repete. Cartea sa va fi percepută, sunt sigur, ca mesajul ultimativ aruncat în sticla unui gest de despărțire revoltată, dar, implicit, și de regăsire dorită, departe, în marea neagră a crizelor de creștere ale României democrate.

Emil Hurezeanu
Sebastian I. Burduja
Sebastian I. Burduja
Autor

Sebastian I. Burduja este economist și expert în dezvoltare regională. Secretar...

vezi autor