TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vârsta de aur. Principalele curente ale marxismului (Vol. 2) CV-LEK-PCAMVD-21-N-001
Vezi
galerie

Vârsta de aur. Principalele curente ale marxismului (Vol. 2)

de Leszek Kołakowski

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #372732

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Cel de al doilea volum din cunoscuta trilogie a lui Leszek Kołakowski, renumit filosof și istoric al ideilor polonez, precum și unul dintre cei mai importanți critici ai marxismului.

 

Dacă primul volum se ocupă de fundamentele doctrinei construite de chiar cei numiţi «clasicii marxismului», volumul de faţă explorează «vârsta de aur», momentul istorico‑politic și teoretic al social‑democraţiei devenite o mișcare globală, deci «Biserică» universală. Este vorba de ceea ce s‑a numit «marxismul Internaţionalei a II‑a», un conglomerat de fapt extrem de eclectic, în care se întâlneau scientismul pozitivist preconizat de Karl Kautsky cu tezele radical‑spontaneiste ale Rosei Luxemburg (cea care avea să scrie pagini extraordinare de critică a spiritului totalitar bolșevic). [...] Oricât de bizar ar putea să pară, există destui gânditori, unii chiar interesanţi, care se dedau iresponsabil flirtului cu obsesiile leniniste, încercând să resusciteze cumva un gest, un spirit, un moment în care revoluţia era încă o promisiune nepătată de sângele a milioane de inocenţi. Pentru asemenea recurente fantasme frivol‑absurde, opera lui Kołakowski reprezintă un antidot indispensabil.“ – Vladimir Tismăneanu

extinde
 

Detalii produs

Titlu original: Main Currents of Marxism: The Golden Age

ISBN: 978-606-44-0882-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, curiozitate, manipulare, societate, totalitarism

 

Opinii editoriale

O lucrare eminentă, plină de forță, marcată de luciditate și de cea mai pătrunzătoare și mai subtilă judecată. Pe scurt, o capodoperă.

Geoffrey Hawthorn, Times Higher Education

Filosof, istoric, teolog, teoretician al politicii și critic literar: sunt foarte puține figuri la fel de eminente precum Kołakowski în lumea ideilor.

The Times

O analiză a marxismului în trei volume, amplă, amănunțită și totodată exhaustivă.

Sarah Lyall, The New York Times

„Principalele curente ale marxismului e o adevărată enciclopedie, o carte imposibil de egalat, o carte despre o etapă majoră din istoria intelectuală occidentală.

John Gray, Times Higher Education
Leszek Kołakowski
Leszek Kołakowski
Autor

Prezentare Leszek Kołakowski (n. 23 octombrie 1927, Random, Polonia – d. 17 iuli...

vezi autor