TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute TR-TOP-ASIATO-21-N-001
Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute
Vezi
galerie

Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute

de Tom Phillips

Id: #373431

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O călătorie amuzantă printre cele mai bizare și strălucite minciuni spuse de oameni de-a lungul vremurilor, de la autorul cărții Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul.


Aceasta este o carte despre ADEVĂR — și toate formele în care încercăm să-l evităm —, de la autorul bestsellerului Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul. Ni se spune că trăim într-o lume a postadevărului. Dar a existat vreodată o epocă de aur a adevărului? Sau oamenii au mințit, au spus gogoși și gogorițe de când e lumea?


Tom Phillips, redactor-șef al unei importante organizații de fact-checking, se ocupă de acest subiect în fiecare zi. În Adevărul, ne povestește cum s-au mințit oamenii unii pe alții — și pe ei înșiși — de-a lungul întregii istorii, despre orice, de la afaceri la politică sau geografie. Pe parcursul cărții, el consemnează și cea mai veche reclamație din partea unui client, dar și Marea Farsă a Lunii din 1835 și cariera surprinzător de necinstită a lui Benjamin Franklin.


Caustic, spiritual și având o viziune limpede asupra trecutului pestriț al omenirii, Adevărul dezvăluie de ce mint oamenii — și cum putem să alegem adevărul de minciună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tom Phillips

Traducător: Alexandra Fusoi

Data apariției: mai 2021

Titlu original: A Brief History of Total Bullsh*t

ISBN: 978-606-40-1083-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: adevăr

 

Opinii editoriale

Phillips este amuzant și ușor de citit, dar știe despre ce vorbește, iar cartea se bazează pe un munte de documentare."

Los Angeles Review of Books

„E greu de imaginat că ar putea reuși altcineva în afară de Phillips să scrie mai mult de 250 de pagini în care să muștruluiască omenirea, dar este o plăcere să le citești, datorită amestecului perfect de talent și zeflemea." 

Buzzfeed News

„Cartea vioaie a lui Phillips mustește de povestioare captivante despre minciuni șocante și de-a dreptul caraghioase; este o nestemată."

Waterstones