TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dreptul roman
Vezi
galerie

Dreptul roman

de Constantin Hamangiu, Matei G. Nicolau

Titlu apărut în colecția Variae la Hamangiu

Id: #427880

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Inițiativa reeditării primului volum al cursului de Drept român, publicat inițial în anul 1930 la Editura Librăriei Socec & Co, în colecția „Biblioteca Universitară de Drept «Pandectele Române»”, reprezintă o încercare de recuperare a spiritului profund al dreptului, situat, evident, în afara pozitivismului juridic.

 

Lucrarea propusă astăzi spre reeditare a avut destinul nefericit de a rămâne cvasinecunoscută în peisajul juridic autohton, puțini juriști contemporani cunoscând faptul că celebrul civilist Constantin Hamangiu a publicat o lucrare de Drept român.

 

Cititorul trebuie avertizat în prealabil că prezenta lucrare necesită un oarecare exercițiu de aprofundare din partea celui care dorește să o parcurgă. Cu toate acestea, cititorul perseverent va fi pe deplin răsplătit pentru eforturile sale, pentru că va sesiza în scurt timp că volumul este plin de viață. Într-adevăr, cei care vor parcurge paginile cărții vor fi realmente fascinați de modalitatea în care autorii au reușit, acum aproape un secol, să transforme atât de abstractul drept român într-o istorisire captivantă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Hamangiu, Matei G. Nicolau

Ediţie îngrijită de: Alin-Gabriel Oprea

Data apariției: ianuarie 2023

ISBN: 978-606-27-2189-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 584

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu