TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pietrele făcute pâine. Un dicționar despre rolul banilor în dezvoltarea lumii libere
Pietrele făcute pâine. Un dicționar despre rolul banilor în dezvoltarea lumii libere
Vezi
galerie

Pietrele făcute pâine. Un dicționar despre rolul banilor în dezvoltarea lumii libere

de Dorel Dumitru Chiritescu

Id: #381193

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A scrie o carte despre bani, inflație și rolul lor în construirea lumii libere este ca și cum te-ai aruncă în mijlocul unui ocean. Indiferent de cât de bun înotător ai fi te vei îneca dacă nu ai de partea ta o barcă. În cazul meu, barca a fost bunul simt și atitudinea critică trează. Deși mi-am propus să spun multe, nu am spus totul despre bani și inflație. Mereu va fi ceva de adăugat sau de completat, după cum o privire critică asupra muncii mele va găsi câte ceva de perfecționat.

,,Pietrele făcute pâine. Un dicționar despre rolul banilor în dezvoltarea lumii libere” își propune să fi e o carte cu răspunsuri și explicații. Prea multe întrebări sunt în jurul nostru și prea puține răspunsuri. Manualele de economie abundă de explicații pe care nu le înțelege nimeni, de formule și calcule fără niciun sens. De cele mai multe ori, în spatele lor este un imens gol, un vid științific și epistemic. Este o lucrare izvorâtă din îngrijorarea că prea mulți vorbesc despre societate și economie și prea puțini știu despre ce vorbesc.

Cartea pe care tocmai ați deschis-o vorbește despre bani și despre economie. Ea este o carte despre inflație, dar nu mă puteam margini doar la atât. Fenomenul este mult prea complex pentru a-l trata în mod izolat. De fiecare dată când fi rul cercetării m-a dus mai departe de miezul inflației, l-am urmat fără reținere. Chiar dacă distanța parcursă a fost mare, am mers cu convingerea că pe acest drum mergând vom oferi o imagine și mai completă asupra a ceea ce înseamnă aventura folosinței banului în economie. Pentru că este o aventură ceea ce vă propunem. Înțelegerea modului în care banii au fost folosiți în economie mi s-a părut foarte importantă pentru economiști și nu numai.



Alte titluri pentru Dorel DumitruChiritescu (autor):
Ridică-te și mergi (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Dorel Dumitru Chiritescu

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786060715467

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1002

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Letras

Teme: societate