LaviniaReads recomandă 10 cărți Fantasy/ Young adult

Cartepedia
Cartepedia 19 Iulie, 2021
5
LaviniaReads recomandă 10 cărți Fantasy/ Young adult

Printre cele mai citite genuri literare citite de mine, se numără Fantasy și Young Adult. Mulțumesc prietenilor de la Cartepedia căci m-au invitat să vă recomand câteva cărți din aceste genuri. Astfel, am încropit astăzi o listă de 10 cărți numai bune de citit pentru fanii fantasy și YA.

10 cărți Fantasy/ Young adult

Încep cu Rebelul Nisipurilor, de Alwyn Hamilton, primul volum dintr-o trilogie fantasy. Am citit pe nerăsuflate primul volum (de două ori) dar și volumul al doilea, de curând. Amani m-a cucerit oricum de la primele pagini! În serie avem prezentă cultura arabă – cu djini și copii de djini, povestea fiind setată in Miraji, unde lupta pentru tron nu se oprește niciodată. E o aventură grozavă, în care îi avem pe Amani si Jin, 2 protagoniști badass, dar și multe personaje secundare construite foarte bine. 


Fable, de Adrienne Young și Să ucizi un regat de la Editura Storia sunt pentru voi dacă sunteți fanii filmelor Pirații din Caraibe
Un retelling al povestii cu Mica Sirenă, Să ucizi un regat, de Alexandra Christo, e o poveste despre doi inamici care ajung să se îndrăgească, e un slow burn romance care vă va ține în priză tot timpul și la final sunt sigură că vă veți dori mai mult. Fable este un fantasy ușor, cu o eroină care reușește să se impună într-o lume dominată de bărbați. E o carte ușor de parcurs, dar plină de aventuri, vă asigur. 


Urzeala Zorilor, de Elizabeth Lim, o găsiți la Editura Corint și este o reinterpretare a unui basm – Mulan – plină de elemente specifice – personajul principal are de parcurs mai multe probe pentru a demonstra ceva – am adorat partea aceasta. Povestea a fost alertă și dacă nu ai grijă, nu te poți opri din citit – eu am reușit să o citesc de sâmbătă seară până duminică seară. Mi-a plăcut mult de personajul feminin principal, Maia – a reușit să-mi întreacă toate așteptările.


Vraja Spinilor, de Margaret Rogerson este un fantasy cu și despre cărți, magie, biblioteci vii, magicieni și demoni sarcastici. Este o poveste magică, cu aventuri fabuloase și o lume bine construită. Pe lângă personajele principale, e demn de menționat un anumit demon foarte amuzant – Silas – care dă un farmec aparte poveștii. Vă avertizez: cartea e un roman de sine stătător și sunt sigură că o să vă doriți mai mult la finalul acestuia!


Crima perfectă, de Holly Jackson – este un thriller YA unde avem o protagonistă de liceu, care vrea să rezolve misterul unei crime. O urmărim cum caută indiciu după indiciu, cum se implică, cum se pune în pericol – toate acestea pentru a descoperi adevărul. Cartea e perfectă pentru tinerii adolescenți care vor să intre în lumea thrillerelor.


Săruturi și croissants, de Anne-Sophie Jouhanneau – lectura voastră pentru această vară e aici! O avem în centrul poveștii pe tânăra Mia, o balerină venită la Paris peste vară la niște cursuri de balet.. cursuri ce îi pot schimba viața. Ce nu știe ea, e că Parisul are mai mult de oferit decât baletul. Îl întâlnește pe Louis, un tânăr francez și de aici începe aventura: plimbări nocturne, petreceri, curse nebune, trenuri pierdute, croissants, baghete de pâine, muzee.. toate adunate în acest YA cute. O recomand din toată inima!


Unpregnant, de Jenni Hendriks – Chiar dacă este vorba despre un subiect mai sensibil, cartea devine o aventură tipic adolescentină, amuzantă, cu faze tragico-comice. Dar cel mai important lucru din carte, e că ne arată ce înseamnă prietenia adevărată. 

Tweet Cute, de Emma Lord – Având cu subiect principal un război de tweets, cartea e o lectură foarte amuzantă, plină de peripeții, dar și multă mâncare – disclaimer! o să vi se facă poftă de sendvișuri cu brânză pe parcursul cărții. 


Amândoi mor la sfârșit, de Adam Silvera – este povestea a doi băieți ce se cunosc în ziua în care sunt anunțați că o să moară în următoarele 24 de ore. Trist, nu? Mi-a plăcut mult subiectul cărții, nu l-am întâlnit până acum. Chiar dacă pe parcursul cărții ne însoțește un aer trist, tot avem momente amuzante – scene cu cei doi trăindu-și din plin ultimele ore din viață. Cartea ne amintește cât de important este să trăiești clipa din plin. 

*Listă și recomandări realizate de laviniareads.

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram