TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Colecţii \ Serie de autor Jiddu Krishnamurti
Vezi toate produsele

Serie de autor Jiddu Krishnamurti Vezi toate produsele

Considerat de către Dalai Lama "unul din cei mai mari gânditori ai secolului" și numit de Revista Time "unul din cei cinci sfinți ai secolului XX", amintit ca filozof, maestru spiritual sau mistic, Jiddu Krishnamurti atrage atenția, înainte de toate, prin stăruința neobișnuită cu care a respins toate etichetele, titlurile şi onorurile. Încă de foarte tânăr a negat calitatea de Mesia și fondator al unei noi religii pe care i-a atribuit-o Societatea Teozofică, iar ulterior pe aceea de guru, refuzând în același timp ideea de a avea adepți.

Scrierile sale sunt rodul atât al căutărilor personale, cât și al întalnirilor cu personalități marcante ale secolului XX, printre care scriitorul Aldous Huxley, dirijorul Yehudi Menuhin sau fizicienii David Bohm sau Fritjof Capra, aceştia declarându-se, la rândul lor, profund influențați de gândirea lui Jiddu Krishnamurti.

Datorită diversității de teme și preocupări, volumele care poartă semnătură lui Jiddu Krishnamurti și-au găsit un loc firesc în cele mai multe din colecțiile Editurii Herald, încă de la primele cărți publicate.

Însă, așa cum susținea Alice Popescu în Dilemateca, "Krishnamurti nu se poate comenta fragmentar, pe cărți. Toată opera lui reprezintă un singur text, fiecare parte cuprinzând și depășindu-și, in nuce, întregul." De aceea, după 20 de ani, Editura Herald lansează o colecție dedicată ce permite, printr-o privire de ansamblu, urmărirea parcursului filozofic și spiritual al marii personalități care a fost Jiddu Krishnamurti.