TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revoluția contaminată
Revoluția contaminată
Vezi
galerie

Revoluția contaminată

de Ioana Elena Secu

Id: #423720

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ideea rusă și noua politică internațională a Kremlinului (1925-1953)
 

Descriere produs

Ucraina, 2022. Rezistență, moarte, fugă, coșmar, genocid. Nimeni nu ar fi crezut… Nimeni din cei ce au ignorat Istoria. Kremlinul aduce, din nou, lumea în mijlocul unui ev aprins, așa cum o făcea la sfârșitul Celei de-a Doua Conflagrații Mondiale care distrusese jumătate de omenire. O altă jumătate avea să se zbată în teamă pentru încă o măsură prea îndelungată de timp. Asemenea înaintașilor săi, Lenin și Stalin, mult huliți (ori mult iubiți, sic!), Vladimir Vladimirovici Putin, Președintele Federației Ruse, recurge astăzi la aceeași resursă ideologică pentru a demonstra corectitudinea „operațiunii militare speciale” a Armatei ruse din Ucraina, „operațiune” demascată azi drept cel mai sângeros și de neînțeles război al Rusiei împotriva poporului ucrainean. În cele din urmă, împotriva umanității, așa cum o cunoșteam până în urmă cu o lună.


Ideea rusă, a mesianicului „viitor luminos” al Rusiei Mari, „întregite”, motivează, încă o dată, acțiunile unui conducător moscovit. Credința, sinceră ori nu, a decidenților politici de la Kremlin în destinul universal al poporului rus de a „salva” ori „a elibera” omenirea de „necredința” și „necurăția” occidentale care „acaparează” teritorii și popoare aflate în sfera de interes a Moscovei, contaminează, din nou, în cel mai nefast mod cu putință, viețile inocenților. Istoria are, acum, doar rolul de a consemna. Până mai ieri, ar fi putut să salveze oamenii din fața morții. O va face, poate, și mâine, doar dacă, din când în când, îi vom acorda atenție, căci Ea nu a fost nicicând doar o „poveste”, ci o oglindă, dureros de clară, a viitorului.” - Ioana Elena Secu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Elena Secu

Prefaţator: Armand Goşu

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-537-490-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 315

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun

Teme: conflict

 

Opinii editoriale

A trebuit să se audă zgomotul șenilelor în august 2008, în Caucaz, ca să renască interesul pentru studiile de rusistică. Cartea Ioanei Elena Secu, «„Revoluția” contaminată: „Ideea rusă” și nouă politică internațională a Kremlinului» e un prim rezultat al relansării unui domeniu împins la periferie din motive ce țin de „cerere” și „utilitate socială”. E o carte despre politica externă a Rusiei din vremea lui Stalin. O carte care pune în lumină firele roșii care leagă Rusia țaristă de Uniunea Sovietică a lui Stalin.

Armand Goșu
Armand Goşu
Armand Goşu
Prefaţator

Armand Goşu predă din 2004 istoria politică a Rusiei şi a URSS, istoria politici...

vezi autor