TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iluzii (Vol. 3) LI-APP-ILSAV3-13-N-001
Iluzii (Vol. 3)
Vezi
galerie

Iluzii (Vol. 3)

de Aprillyne Pike

Id: #218464

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Înnodând firul cu volumul al doilea, cel de al treilea se deschide cu Laurel, zâna crescută printre oameni, ajunsă acum în clasa a douăsprezecea de liceu și îndrăgostită în continuare de prietenul ei David, pe care l-a ales în defavoarea lui Tamani, spiritul înrudit din Avalon, tărâmul zânelor. Iată însă că Tamani apare din senin ca elev pasămite transferat (din Scoția) la liceul unde învață Laurel, stârnind o lungă intrigă de gelozie și conflicte cu David. Sosirea lui este legată de faptul ciudat că santinelele-zâne care o protejează pe Laurel nu mai reușesc să prindă nici un trol în ultima vreme, cu toate că detectează constant urme ale trecerii lor.

 

Tamani a fost trimis ca un fel de iscoadă în lumea oamenilor, după un stagiu de pregătire în Scoția, pentru a participa la supravegherea mai îndeaproape a lui Laurel. El reușește să respingă la un moment dat un atac al trolilor asupra grupului de adolescenți, dar trolii dispar din nou fără urmă. Odată cu Tamani, la liceu sosește și Yuki, o elevă japoneză, care se dovedește a fi tot o zână – sălbatică, se pare, întrucât în afara Avalonului nimeni nu știe să existe zâne neinventariate. Yuki a fost de fapt adusă de Klea, care pretinde că a scăpat-o de troli și care o roagă pe Laurel să o ajute pe eleva nou-venită să se integreze. Deși Yuki refuză avansurile lui Laurel, ea nu rezistă în fața lui Tamani, față de care, parcă împotriva voinței ei, începe să aibă sentimente, stârnind astfel gelozia lui Laurel.

 

Laurel și prietenii ei știu că Klea și probabil Yuki ascund un secret, dar nu reușesc să-l descifreze. Într-un final, Tamani și Shar, mentorul său, descoperă o vrajă complicată care ascundea porțiunea de pădure unde dispăreau trolii, lucru care îi face să se întrebe cine ar fi putut concepe, dintre troli sau în cârdășie cu ei, o asemenea vrajă. După ce Tamani descoperă în locul respectiv o substanță stranie, în care Laurel, experimentând, reușește să detecteze ingrediente din petale de zână, suspectul numărul unu este Klea, bănuită ea însăși de a fi o zână mascată, aliată cu trolii pentru a se răzbuna pe Avalon.

 

Între timp, sătulă de conflictele dintre cei doi tineri îndrăgostiți de ea, Laurel se desparte de David și se apropie de Tamani, fără a fi însă convinsă că poate să fie cu el. În finalul cărții, grupul de adolescenți descoperă că Yuki este de fapt o zână de iarnă, pe care o atrag într-o cursă pentru a o face inofensivă. Aceasta este scena finală. Ce înseamnă ea pentru personajele cărții și pentru Avalon urmează să aflăm din volumul al patrulea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aprillyne Pike

Traducător: Laura Frunză, Mihaela Alexandrescu

Data apariției: 2013

Titlu original: Illusions (Wings #3)

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: conflict, iubire, magie, prietenie, secret