TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Muzici şi faze AU-OVV-MUZIIF-03-N-001
Muzici şi faze
Vezi
galerie

Muzici şi faze

de Ovidiu Verdeş

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #240094

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a, revăzută
 

Descriere produs

Roman distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România, 2000

 

Muzici și faze reprezintă o formulă cu totul inedită a romanului despre adolescență. Un băiat de 15 ani, Tinut, îndrăgostit de muzică și de o colegă de clasă, Hari, povestește într-un stil savuros ultimele sale zile de școală și primele zile de vacanță din 1978, pe tonul cel mai firesc, oral, cu multă vervă și haz. Intrând cu măiestrie în pielea protagonistului său, autorul reușește să reînvie o atmosferă plină de vrajă, universul adolescenței, cu schimbul de discuri de vinil originale, excursii cu clasa, oracole, fotbal, prieteniile dintre băieți, trupele rock (suprema fericire a lui Tinut este să asculte muzică americană la un magnetofon – The Doors, Led Zeppelin, AC/DC, Yes, Queen). Limbajul și stilul spontan și colocvial, principalele atuuri ale prozei lui Ovidiu Verdeș, dau o consistență aparte acestei cărți pasionante, care se citește pe nerăsuflate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ovidiu Verdeş

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-46-4335-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, iubire

 

Opinii editoriale

De n-ar fi decât ceea ce pare – un roman despre adolescență scris cu mentalitatea și cuvintele unui adolescent –, Muzici și faze tot și-ar câștiga un loc sigur, inconfundabil în proza românească de azi.

Mircea Martin (2000)

Ovidiu Verdeș nu este Salinger, dar nici mult nu a lipsit. Cartea lui, Muzici și faze, rămâne cea mai adevărată, mai vie, mai înveselitoare și mai nostalgică proză românească pe care am citit-o eu de zece ani încoace. O astfel de carte umilește întregul experimentalism pretențios al anilor ’80 ca și oralitatea, de multe ori vulgară, a ultimului deceniu.

Mircea Cărtărescu (2002)
Ovidiu Verdeş
Ovidiu Verdeş
Autor

Ovidiu Verdeş (1963-2022) a fost profesor universitar la Facultatea de Litere di...

vezi autor