TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cosmin / Povestea lui Cosmin (ediție bilingvă) NI-KAG-CPLCEB-16-N-001
Cosmin / Povestea lui Cosmin (ediție bilingvă)
Vezi
galerie

Cosmin / Povestea lui Cosmin (ediție bilingvă)

de Karin Gundisch

Id: #218786

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cosmin. Von einem, der auszog, das Leben zu lernen / Povestea lui Cosmin care a plecat de acasă să cunoască viaţa (ediţie bilingvă)

 

Cosmin este un copil rrom în vârstă de 12 ani, care trăiește împreună cu familia sa în satul Priscani din Transilvania. Tatăl lui strânge nuiele din pădure, din care împletește mături și coșuri; mama le vinde apoi în piață. Cosmin merge la școală doar pentru o scurtă perioadă de timp. Pentru mama sa este mai important că băiatul să aibă grijă de surorile lui și să ajute la treburile casnice. 
Viața lui Cosmin ar fi putut să continue așa încă mulți ani, dacă învățătoarea lui, o femeie energică și devotată meseriei, nu ar fi insistat cu tenacitate ca el și surorile lui să meargă la școala din sat. Ea le propune un târg: dacă mama lui Cosmin își trimite copiii la școală, este dispusă să le dea curent din rețeaua electrică a școlii, pentru ca toată familia să se poată uita la televizor.
După ce Cosmin pleacă de acasă și trece prin câteva experiențe inedite în drumul sau spre Capitală, ajunge să înțeleagă că în viață este cât se poate de util să știi să scrii și să citești. Astfel, Cosmin reușește să facă un pas simbolic pentru toți acei copii care trăiesc la marginea societății moderne și ar putea să-și îmbunătățească viața prin învățătură.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Karin Gundisch

Traducător: Mariana-Virginia Lăzărescu

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-748-957-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română, Germană

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Niculescu

Teme: aventură, şcoală