TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Așteptându-i pe barbari HF-JMC-ATEPPB-14-P-001
Vezi
galerie

Așteptându-i pe barbari

de J.M. Coetzee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202357

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Așteptându-i pe barbari a rămas în conștiința publică ca unul dintre romanele majore ale lui J.M. Coetzee, influențând alte forme ale artei, cum ar fi opera omonimă, din 2005, a compozitorului Philip Glass și ecranizarea lui Ciro Guerra din 2020, după scenariul autorului, cu Johnny Depp, Mark Rylance și Robert Pattison. A fost încununat cu James Tait Black Memorial Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize și Central News Agency Prize. După ce J.M. Coetzee a câștigat Premiul Nobel pentru literatură în 2003, acest roman a fost inclus de Penguin Books în prestigioasa serie „Great Books of the 20th Century”.


Slujitor devotat al Imperiului, magistratul vegetează într-un oraș de frontieră, dincolo de ale cărui ziduri de apărare se întinde deșertul. Amenințarea surdă a unei invazii barbare plutește mereu în aer. Numai că psihoza și frica sunt de fapt armele prin care Imperiul își convinge supușii să accepte sau chiar să comită atrocități ce depășesc definiția barbariei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.M. Coetzee

Traducător: Michaela Niculescu

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: Waiting for the Barbarians

ISBN: 9786067799637

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, război

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Imperiul este puternic și granițele sale nesfârșite, imperiul mereu se extinde și forța sa e temută și înfricoșătoare. Imperiul civilizează, aduce ordine și disciplină în rândurile barbarilor care îi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Viziunea lui J.M. Coetzee pătrunde în adâncul fiinţei umane. Ceea ce află el acolo este dincolo de ce îşi pot imagina oamenii că ştiu despre ei înşişi, iar Coetzee transformă totul în literatură cu o strălucită eleganţă şi măiestrie a redării tensiunii dramatice.”

Nadine Gordimer, laureată a Premiului Nobel pentru literatură

„O carte extraordinară, plină de originalitate.”

Graham Greene

„Nu sunt mulţi scriitorii care pot să evoce cu asemenea intensitate sălbăticia din adâncul fiinţei omeneşti. Atmosfera de teroare subtilă din roman aminteşte de Kafka.”

The Sunday Times
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee
Autor

John Maxwell Coetzee (n. Cape Town, 9 februarie 1940) îşi încheie strălucit stud...

vezi autor